Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   Magamról | Galéria | Portré | Ajánlat


Életutam

1977-ben születtem Egerben. Szüleim a város köztiszteletben álló polgárai, tőlük örököltem fogékonyságomat a problémák megoldása iránt. Testvérem, Beáta az Eszterházy Károly Főiskola hallgatója. Nőtlen vagyok.
A Gárdonyi Géza Gimnáziumban érettségiztem, diplomámat a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi karán szereztem. Szakdolgozatomat a rendvédelmi szervek magyarországi történetéből írtam.

Politikai pályám

Mindig is vonzónak találtam a közéletet. Az 1994-es országgyűlési választások után lettem a Fidesz - Magyar Polgári Párt tagja, majd dolgoztam az őszi önkormányzati kampányban. 1997-től városi alelnökként aktívan részt vettem a Fidesz új stratégiájának kidolgozásában és megvalósításában. 1997-ben a Fidelitas első vidéki csoportjának lettem az alapító elnöke Egerben.
Az 1998-as országgyűlési választáson kampányfőnökként irányítottam a munkálatokat szülővárosomban. Ugyanebben az évben egyéni körzetből önkormányzati képviselőnek választottak, a Közgyűlésben tanácsnokként az Ifjúsági és Sportbizottságot vezettem.
2001-től a Fidelitas észak-magyarországi régiójának szóvivője voltam. 2001-ben a szervezet országos alelnökének választottak. Fő tevékenységi területem az Elnökségen belül az események, akciók szervezése, a sajtókapcsolatok és a kommunikáció kialakítása. 2002-en a Fidelitas országos kampányfőnökeként dolgoztam.
Országgyűlési képviselői mandátumomat a Fidesz - Magyar Polgári Párt országos listájának 39. helyéről nyertem el. A Parlament Rendészeti valamint Informatikai és Távközlési bizottságának vagyok a tagja.
2004-ben újraválasztottak a Fidelitas országos alelnökének, illetve ügyvezető alelnökének, ebben a tisztségben egészen 2009-ig dolgoztam.
Az EP-választásokon a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség kampányfőnök-helyetteseként dolgoztam.
2006-ban a Heves megyei területi lista 2. helyéről védtem meg parlamenti mandátumomat. Az új, Fidesz- KDNP frakciószövetség Informatikai- és Telekommunikációs Munkacsoportjának lettem a vezetője, emellett a Gazdasági és Informatikai Bizottságnak vagyok a tagja.
A 2006-os önkormányzati választásokon kampányigazgatóként dolgoztam.
2006. decemberétől egészen 2010-ig a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség operatív igazgatója voltam, fő feladataim közé tartozott a különböző kampányok, akciók központi koordinációja, az országos arculat kialakítása és a Szövetség nagyrendezvényeinek összefogása.
2010-ben ismét országgyűlési mandátumot szereztem a Heves megyei területi listán.
2010. június 2-tól a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációs Államtitkárságának vezetője vagyok. Az államtitkárság portfóliójába tartozik a kormányzati informatikai infrastruktúra fejlesztése és üzemeltetése, az elektronikus hírközlés, a frekvenciagazdálkodás, a postaügyi szabályozás, valamint az audiovizuális média szabályozása.

Hobbi

Szabadidőmben szívesen hallgatok zenét, így tudok igazán kikapcsolódni. A könnyedebb műfajtól a komolyzenéig mindenből meghallgatom a jót, a maradandót. Kedvenc szellemi kikapcsolódásom a sakk, ha sportról van szó, akkor a tollaslabdát választom. Néha eljutok horgászni is. Gyűjtöm a régi mechanikus és még működő karórákat.