Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Orbán Viktor a kétigenes kampányban


[2004.11.24.] Nyitrai Zsolt, a Fidelitas alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján ismertette Orbán Viktor országjáró körútjának állomásait. Bejelentette, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség mostantól sms-en is várja a népszavazással kapcsolatos véleményeket, és hogy a Szövetség létrehozta a 2igen Alapot, amelyen keresztül a népszavazási kampányban a két igen melletti voksoló szervezeteket támogathatják.

Rámutatott, a 27-i rendezvény azért kapta az Összetartozás Napja nevet, hogy kifejezze a határainkon túl élő magyarokkal való összetartozást. Felszólal majd többek között Mikola István, az Egészségügyi Egyeztető Fórum elnöke, és Orbán Viktor, a Szövetség elnöke, és több olyan személyiség is, akik eddig még sohasem szerepeltek fideszes rendezvényen.


Bejelentette továbbá, hogy életre hívtak egy sms-vonalat, amelyen mindenki elmondhatja a véleményét a december 5-i népszavazásról, az Összetartozás sms-t az alábbi számon:


Összetartozás sms: 06- 20-414-0000


A szombati Összetartozás Napját követően Orbán Viktor megkezdi országjáró körútját, és vasárnaptól a tájékoztató és mozgósító kampányba kezd. A Szövetség elnöke a következő tizenhárom helyszínre látogat el a szűk egy hét során:


Miskolc

Nyíregyháza

Debrecen

Békéscsaba

Hódmezővásárhely

Kecskemét

Szolnok

Szombathely

Zalaegerszeg

Kaposvár

Pécs

Veszprém

Győr


Gyurcsány Ferenc ezalatt közpénzből buzdítja az embereket a nemre.


A fideszes országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy többször is felszólították a miniszterelnököt arra, hogy az adófizetők pénzéből ne folytasson pártkampányt, vagy legalábbis az igen-szavazat mellett érvelő civil szervezetek számára is biztosítson a kormány ezzel megegyező anyagi forrásokat. Azonban mindeddig "nem volt fogadókészség ezekre a javaslatokra", ezért a Fidesz, a Fidelitas és Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) létrehoz egy pénzügyi alapot, amelyre a pénzügyi adományokat várnak azoktól, akik szerint december 5-én igennel kell voksolni mind a kórház-privatizáció megállítására, mind pedig a kettős állampolgárság megadására a határon túli magyaroknak.


A 2igen Alap számlaszáma:


MKB 10300002-20365978-70073285


A siker érdekében - mint mondta - Orbán Viktor személyes levélben kéri fel a következő napokban a Szövetség támogatóit arra, hogy "ilyen módon segítsenek nekünk ellensúlyozni a kormányzat közpénzekből folytatott népszavazási kampányát