Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002


Archív 2005

Évzárót tartott a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Heves Megyei Szervezete
[ @05.12.31.] Idén is a Csutorás Pincészet adott otthont a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Heves Megyei Szervezete évzáró fogadásának. Az egybegyűltek előtt dr. Navracsics Tibor, Orbán Viktor kabinetfőnöke, valamint dr. Nyitrai Zsolt és Demeter Ervin országgyűlési képviselők mondtak pohárköszöntőt.

>>>


Változás jövőre: a Fidesz visszaadja a belügyesek elvett 13. havi illetményét
[ @05.12.20.] Ha a Fidesz nyeri a jövő évi választásokat, akkor visszaadja a Gyurcsány-kormány által elvett 2004. évi tizenharmadik havi illetményt a belügyi és rendvédelmi szervek hivatásos dolgozóinak - függetlenül a megvont juttatás miatt indított perektől.

>>>


"NEM"-et mondtak Heves megyére
[ @05.12.15.] A kormánypárti képviselők nem szavazták meg az Országgyűlésben a megye fejlődését előmozdító, az önkormányzatok és a civil szervezetek javaslatait magában foglaló "Heves megye 10 milliárd plusz" című javaslatot.

>>>


Javaslatok Heves megye fejlődéséért
[www.hmtsz.hu @05.12.12.] A Heves Megyei Települések Szövetsége arra kér minden parlamenti képviselőt - pártállástól függetlenül, hogy szavazatukkal támogassák a dr. Nyitrai Zsolt által benyújtott "Heves Megye 10 milliárd +" elnevezésű módosító javaslatokat.

>>>


Nyílt levél Heves megye országgyűlési képviselőinek
[ @05.12.02.] Tisztelt Képviselőtársam! A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselőjeként a tavalyi évhez hasonlóan idén is benyújtottam módosító indítványaimat a jövő évi költségvetéshez "HEVES MEGYE 10 MILLIÁRD +" címmel.

>>>Tízmilliárd pluszpénzt kértek Heves megyének
[Heves Megyei Hírlap @05.12.02.] A megye, illetve Eger érdekében több indítványt is tettek ellenzéki képviselők - hangzott el tegnap Demeter Ervin és dr. Nyitrai Zsolt fideszes honatyák sajtótájékoztatóján.


>>>Nyitrai Zsolt a Belvárosi Polgári Szalonban
[ @05.11.26.] Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a Fidelitas alelnöke, országos kampányfőnök-helyettes volt a vendég a FIDESZ nyugdíjas csoportjában a Belvárosi Polgári Szalonban.

>>>


Hadat üzentek a fiataloknak
[agria.hu @05.11.18.] A FIDELITAS - Nemzedéki Konzervatív Kör országjáráson tájékozódik arról, hogy mi a fiatalok véleménye az őket érintő kormányzati intézkedésekről.

>>>


Önkéntesekben veri a Fidesz az MSZP-t
[Színes Bulvár Lap @05.11.16.] Az MSZP-nek ingyen, a Fidesznek költségtérítés fejében dolgoznak az önkénteseik a kampányban, az ellenzéki pártnak jelenleg 30 ezer aktivistája van.

>>>


Dr. Nyitrai Zsolt írásbeli kérdése Kóka János miniszterhez
[@05.11.14.] Dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő "Mire számítsanak a Feldebrőiek és Aldebrőiek?" címmel írásbeli kérdést intézett Kóka János gazdasági és közlekedési miniszterhez.


>>>
Orbán Viktor: Itt van a változás ideje
[MNO @05.11.06] A változás szükségességét hangsúlyozta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Papp László Budapest Sportarénában.


>>>
Fidesz - szövetségi gyűlés vasárnap a Sportarénában
[MTI @05.11.05] Tizenháromezer meghívottat várnak a Fidesz második szövetségi gyűlésére, amelyet vasárnap a budapesti Papp László Sportarénában tartanak.

>>>


Új szövetség: függetlenek, segíteni akarnak
[Heves Megyei Hírlap @05.10.27] A megye felzárkóztatását, a munkahelyteremtés és a tőkebeáramlás elősegítését tűzte ki célul a most alakult független civil érdekvédő egyesület, a Heves Megyei Települések Szövetsége (HMTSZ).

>>>


Orbán Viktor: 1956 üzenete, hogy változni és változtatni jó
[MTI @05.10.23] 1956 üzenete az, hogy változni és változtatni jó - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke vasárnap a Műegyetem előtt az 1956-os forradalom 49. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen.

>>>


1956 üzenete: Változtatni kell!
[ @05.10.23] Az 1956-os forradalomra emlékezve dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő Nagyrédén mondott ünnepi beszédet.

>>>


1956 - Újjászületés
[Magyar Nemzet @05.10.22] Orbán Viktor a Budapesti Műszaki Egyetem előtt vasárnap fél ötkor mond beszédet.

>>>


Az Összegzés Napja
[MTI @05.10.16] A kulturális műsorok után politikai programmal folytatódott a Fidesz Összegzés napja címmel meghirdetett rendezvénye vasárnap délután 3 órától a budapesti Felvonulási téren.

>>>


Nemzedéki Konzervatív Kör alakult
[Fn.hu @05.10.03] Nemzedéki Konzervatív Kör (NKK) néven szellemi kört alakított a Fidelitas mintegy félszáz tagja vasárnap a Pest megyei Királyréten. A társaság célja egyebek között a tiszta közélet megteremtése.

>>>


Konferencia Füzesgyarmaton
[@05.09.24.] "Békés megye fejlődési lehetőségei a polgári kormányzat alatt" - konferencia Füzesgyarmaton

>>>


Európai Autómentes Nap
[@05.09.20.] Legyen ingyenes a helyi járatú autóbuszközlekedés az Európai Autómentes Napon! - Fidelitas sajtótájékoztató

>>>


Célkeresztben a fiatalok
[@05.09.13.] Félmillió fiatal életében először szavazhat a következő választásokon - a Hírszerző internetes portál interjúja dr. Nyitrai Zsolttal.

>>>Dr. Nyitrai Zsolt írásbeli kérdése Gráf József és Kóka János miniszterhez
[@05.09.12.] Dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő "Szilviből Gyöngyi lesz?" címmel írásbeli kérdést intézett Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési, valamint Kóka János gazdasági és közlekedési miniszterhez.

>>>


Sikeres összefogás a tornaterem felépítéséért
[@05.09.09.] A sikeres összefogás eredményeképpen átadták a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola új tornatermét.

>>>


Felkészítő tréning a választókerületi elnököknek
[MTI @05.09.06.] Felkészítő tréninget tart a Fidesz a választókerületi elnökök, vagyis a potenciális képviselőjelöltek számára szeptemberben. Az első csoport szerdán fejezi be a háromnapos "kiképzést", amelyet Balatonszárszón tartottak - mondta el Nyitrai Zsolt, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője az MTI-nek.

>>>


Meg kell találnunk a közös célokat
[[Nyitraizsolt.hu @05.08.19.] Dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő (FIDESZ - Magyar Polgári Szövetség) Tiszanánán mondott beszédet augusztus 20. alkalmából.

>>>


Hátrafelé megy Heves megye
[Hevesmegyeihirlap.hu @05.08.13.] EGER A Heves megyei ellenzéki parlamenti képviselők elfogadják Sós Tamás szocialista honatya, megyei közgyűlési elnök meghívását egy úgymond "megyebejárásra", ugyanakkor konkrét útvonaltervet is javasolnak - jelentette be tegnapi, a megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatóján dr. Nyitrai Zsolt (Fidesz-Magyar Polgári Szövetség) képviselő.

>>>


Megyénk biztonságáért
[Hevesmegyeihirlap.hu @05.08.09.] Nyitrai: A javaslat mindenki helyzetén csak javított volna.
A Komfortérzet, élhetőbb megye címmel tegnap megjelent interjúnk kapcsán reagált dr. Nyitrai Zsolt (Fidesz-MPSZ) országgyűlési képviselő.

>>>


Nyitrai Zsolt: a rendőrség helyzete válságos
[MTI @05.07.29.] Az MSZP és az SZDSZ nem váltotta be 2002-es ígéreteit, a magyar rendőrség helyzete siralmas, pénzügyi és személyi problémák nehezítik működését - mondta Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő pénteken Budapesten.

>>>


Jelöltállítás a pártoknál
[Fn.hu @05.07.28.] A Fidesznek még nincs jelöltlistája A Fidesz egyelőre még nem foglalkozik a jelöltállítás kérdésével, így hivatalos jelöltlistája sincs - mondta Nyitrai Zsolt fideszes képviselő a FigyelőNetnek. A politikus hozzátette, jelenleg helyben, a választókerületi elnökökön keresztül tartják a kapcsolatot a választókkal, illetve a Nemzeti Konzultáció keretei között igyekeznek megtudni az állampolgárok véleményét.

>>>


Kóka szavai nem fedik a valóságot
[Fidesz.hu @05.07.23.] Kóka János szavai rosszindulatúak, és nem fedik a valóságot - mondta pénteken az MTI-nek Nyitrai Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője, arra reagálva, hogy a Hanoiban tartózkodó Kóka János gazdasági miniszter bírálta a Fidesz elnökének Amerikában tett kijelentéseit.

>>>


A pártok nem nyaralnak
[Fn.hu @05.07.22.] Bár a politikusok is kiveszik éves szabadságukat a nyári hónapokban, a pártok nem nyaralnak. Nem egész egy évvel a választások előtt ugyanis ki kell használni ezt az időszakot is arra, hogy minél több rendezvényen vegyenek részt a vezető politikusok, minél több esetleges kampánytémát tartsanak napirenden.

>>>


Orbán-Gyurcsány: 270 ezer: 12 ezer
[Fidesz.hu @05.07.13.] Nem véletlen, hogy kevesen élnek a Fészekrakó program által kínálta lehetőségekkel, azért élnek vele kevesen, mert ez valójában nem baloldali program, hanem liberális, és mint liberális program keveseknek kínál lehetőségeket - hangzott el Rogán Antal és Nyitrai Zsolt szerdai közös sajtótájékoztatóján. Letölthető PowerPoint-prezentáció>>>

>>>


A kormányzat beszél, az emberek meg fizetnek
[Fideszfrakcio.hu @05.07.14.] Az Orbán-kormány lakáspolitikája egy mondatban összefoglalható: két és fél évig senkinek nem adtak semmit, utána néhány embernek túl sokat - jelentette ki Horváth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján. Pedig Gyurcsány Ferenc liberális lakáspolitikája csak egy szűk tehetős kör számára nyújt megoldást - mutat rá reagálásában a Fidesz.

>>>


Új kapukat nyitunk
[Fidesz.hu @05.06.11.] "A mai helyzeten változtatni úgy lehet, hogy kapukat nyitunk egymás felé. Megkérdezni, meghallgatni, megérteni és összefogni - ez a feladat. A következő egy év nehéz lesz, küzdelmes, mi leszünk hibásak mindenért, még azért is, mert ők nem tudnak kormányozni" - jelentette ki Orbán Viktor a kongresszust lezáró beszédében.

>>>


Új kapukat nyitunk
[Szabad-europa.hu @05.06.10.] Szombaton 10 órától rendezik minden idők legnagyobb Fidesz-kongresszusát a BNV területén, amely nem csupán egy munkakongresszus lesz, hanem egy mindenki előtt nyitott közéleti esemény is, amelyre szívesen várnak minden érdeklődőt - hangzott el Rogán Antal és Gyürk András helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

>>>


Új kapukat nyit a Fidesz
[Hevesmegyeihirlap.hu @05.06.09.] Mára reményvesztett állapotba, politikai és gazdasági válságba került az ország. A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség megalakulásának célja elsősorban az volt, hogy meghallgassuk, amit az emberek mondanak. A szombati kongresszus mottója az lesz, hogy "Új kapukat nyitunk" - hangzott el tegnap Demeter Ervin egri választókerületi elnök, honatya és dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján.

>>>


Szijjártó Péter és Nyitrai Zsolt Gyöngyösön
[Fidelitas@05.05.26.] A kormány sikeresnek korántsem nevezhető ifjúságpolitikája, valamint Heves megye jelenlegi állapota volt a két kiemelt téma azon a gyöngyösi lakossági fórumon, amelynek két vendége Szijjártó Péter és Nyitrai Zsolt volt.

>>>


Lezárult a szimpátiaszavazás: Mádl Ferenc kapta a legtöbb szavazatot
[Fideszfrakcio.hu @05.05.22.] Rogán Antal és Nyitrai Zsolt vasárnap bejelentette: több mint félmillióan szavaztak a Fidesz államfőjelölteket felsorakoztató szimpátiaszavazásán, amelyen a szavazatok eddigi összesítése alapján Mádl Ferenc, majd Sólyom László kapta a legtöbb szavazatot.

>>>


Szimpátiaszavazás a parlamentben
[Szabad-europa.hu @05.04.25.] A Fidelitas országgyűlési képviselői próba szimpátiaszavazást tartottak a parlamentben. A szavazás kapcsán a képviselők arra kérik a fiatalokat, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a köztársasági elnök személyéről szóló szimpátiaszavazáson.

>>>


Fidesz: szemle a főiskolán
[Heves Megyei Hírlap @05.04.22.] A város és a megye, illetve az itt élők szempontjából fontos intézményeket keresnek fel fideszes országgyűlési és önkormányzati képviselők a "Helyszíni szemle" elnevezésű sorozat keretében.

>>>Újra kell indítani Magyarországot
[Szabad-europa.hu @05.04.16.] A Fidesz 17. születésnapját ünnepelte szombaton a Városligetben. A bulin részt vett a Szövetség számos politikusa, fellépett többek között a United, Roy és Ádám, a Zanzibár, és mindenkinek jutott egy szelet a hatalmas tortából.

>>>F17: Fidesz-születésnap popzenészekkel
[Index.hu @05.04.14.] Roy és Ádám, United és Zanzibar fellépéssel rendez fiataloknak szánt évfordulós bulit a Fidesz. Az F17-re keresztelt rendezvényen a Bibó Kollégium után a városligeti jégpályán nyilvánosan is megünneplik a párt 17. születésnapját.

>>>A cél egy dinamikus ifjúsági közösség
[Fidesz.hu @05.03.16.] A Fidelitas újonnan megválasztott elnökét, Szijjártó Pétert, és a szervezet ügyvezető alelnökét, Nyitrai Zsoltot ifjúságpolitikáról, terveikről, és az ifúsági szervezet jövőjéről kérdeztük. Miért érdemes ma Fidelitas-tagnak lenni? Mondjatok három dolgot, amiért megéri!

>>>Dr. Nyitrai Zsolt a Fidelitas ügyvezető alelnöke
[Fidelitas @05.03.03.] Szijjártó Péter - a Fidelitas vasárnap megválasztott új elnöke - javaslata alapján az új elnökség egyhangúlag Dr. Nyitrai Zsoltot választotta ismét a szervezet ügyvezető alelnökévé.

>>>Beszámoló a Fidelitas VII. Tisztújító Kongresszusáról
[Fidelitas @05.02.27.] Egyértelmű célunk, hogy Magyarországnak a következő parlamenti választások után olyan kormánya legyen, amely a fiatalok speciális élethelyzetéből adódó kérdésekre együtt keresi a választ a fiatalokkal - mondta Szijjártó Péter, a Fidelitas elnöke a szervezet rendkívüli tisztújító kongresszusán vasárnap Győrött. Szijjártó Pétert választotta a Fidelitas elnökévé a politikai ifjúsági szervezet rendkívüli tisztújító kongresszusa vasárnap Győrött.

>>>Példa nélküli összefogás Egerért
[Hevesmegyeihirlap @05.02.26.] Mint arról a Hevesmegyeihirlap.hu újság szombati számában már olvashattunk, pénteken, a Megyeházán, a megyei közgyűlés ülésének a szünetében, szűkebb pátriánk országgyűlési képviselői aláírták azt a nyilatkozatot, amelyben támogatásukról biztosítják Egernek az "Európa kulturális fővárosa - 2010" cím megszerzésére benyújtott pályázatát.

>>>Csak "dumakormányzás" folyik
[Hevesmegyeihirlap.hu @05.02.22.] Egy megye akkor lehet sikeres, ha az ott élő emberek, az ott működő önkormányzatok sikeresek. Nem kivétel ez alól Heves sem - nyilatkozta lapunknak dr. Nyitrai Zsolt egri országgyűlési képviselő (Fidesz). A politikus arra a minapi hírre reagált, miszerint Sós Tamás MSZP-s honatya, a megyei közgyűlés elnöke szűkebb pátriánk városvezetőinek társaságában bejelentette a "Sikeres Heves megyéért, sikeres önkormányzatokért" mozgalom megalakulását.

>>>Aláírásokat vár a képviselő
[HMHVasárnap Reggel@05.02.05.] A minap szűkebb hazánk valamennyi parlamenti képviselőjéhez levelet intézett dr. Nyitrai Zsolt (Fidesz-Magyar Polgári Szövetség) egri honatya.

>>>Kétmilliárdos javaslatcsomag a fiatalokért
[Szabad-europa.hu @05.01.29.] A Fidelitas országgyűlési képviselői kétmilliárd forintos javaslat-csomagot nyújtanak be a parlamentben annak érdekében, hogy az ifjúságpolitikában a duma helyett végre a tettek ideje jöjjön el - hangzott el Szijjártó Péter és Nyitrai Zsolt szombati sajtótájékoztatóján.

>>>Együtt a kulturális fővárosért: nagyobb lehet Eger híre
[Hevesmegyeihirlap.hu @05.01.26.] Tegnap a sajtó nyilvánossága előtt írta alá közös nyilatkozatát dr. Nagy Imre, a megyeszékhely polgármestere, szocialista honatya és dr. Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő: mindkét politikus közös munkát ígér az Európa Kulturális Fővárosa 2010 pályázat sikeréért.

>>>Heves: plusz vagy mínusz?
[Hevesmegyeihirlap.hu @05.01.22.] A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Heves megyei szervezete elkészített egy megyei programot a 2005. évi országos költségvetés tervezetéhez még tavaly. Ez volt a "Heves megye 10 milliárd plusz", amelyről múlt év decemberben a nyilvánosságot is tájékoztatták. Dr. Nyitrai Zsolt fideszes képviselő benyújtotta e javaslatcsomagot az Országgyűlésnek, ám arra a parlamenti jegyzőkönyv szerint szűkebb hazánk valamennyi kormánypárti képviselője nemmel szavazott - hangsúlyozta tegnapi egri sajtótájékoztatóján Csáki Zsigmond, a Fidesz-MPSZ megyei elnöke.

>>>Újítások a Fidesz politizálásában
[MN @05.01.19.] Megtudtuk, hogy a Fidesz 2006-ra a legélesebb forgatókönyvvel 70 százalékot meghaladó részvétellel számol. Bár a választási statisztika azt mutatja, hogy baloldali vezetésű ciklusok végén (1990-ben és 1998- ban is ez történt) markánsan csökken a részvételi hajlandóság, stratégáik ezúttal úgy vélik: új politikai konstelláció állt elő, miután új mozgósítási technikák honosodtak meg Magyarországon.

>>>A Fidesz szerint a kormány adót emelt
[Hirado.hu @05.01.07.] Az idei év legfontosabb feladata a gazdaság, az egészségügy és a szociálpolitika területén, valamint az ügynökakták nyilvánosságra hozatalában történő érdemi előrelépés - közölte a Szabad Demokraták Szövetségének elnöke idei első sajtótájékoztatóján, pénteken.

>>>Nyitrai Zsolt: a Fidelitasnak át kell állnia a választókörzeti rendszerre
[Fidelitas.hu @05.01.05] A Fidelitasnak a februári Kongresszuson érdemes döntést hoznia arról,hogy a megyei szintről áttér a választókörzeti rendszerre" - mondta dr. Nyitrai Zsolt ügyvezető alelnök egy reggeli televíziós műsorban.

>>>Évzárót tartott a Fidesz- Magyar Polgári Szövetség Heves Megyei Szervezete
[Fidelitas @05.01.01.] Egerben a Csutorás Pincészet adott otthont a Fidesz- Magyar Polgári Szövetség Heves Megyei Szervezete évzáró fogadásának. Az egybegyűltek előtt dr. Surján László EP képviselő és dr. Nyitrai Zsolt megyei alelnök mondott pohárköszöntőt. >>>