Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Orbán Viktor: Itt van a változás ideje

[2005.11.06.] A változás szükségességét hangsúlyozta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Papp László Budapest Sportarénában, a Fidesz második szövetségi gyűlésén, amelyen mintegy 12 ezren vettek részt. A volt kormányfő a tömörülést a jövő szövetségének nevezte, amely a munka, a család, a nemzet és a tisztelet pártjává szeretne válni. A Fidesz új jelmondata a Változás 2006 lett, és módosult a tömörülés logója is.Azért van itt a változás ideje, mert a kormányzati izgágaság helyett újra a nyugodt erőre van szükség - jelentette ki Orbán Viktor pártelnök a Fidesz szövetségi gyűlésén mondott beszédében. Mint mondta, a változásra azért van szükség, mert az állampolgárok továbbra sem élnek jólétben és biztonságban és bebizonyosodott, hogy demokráciában éppúgy tönkre lehet tenni egy országot, mint diktatúrában. A nemzeti konzultáció üzenete egy mondatban összefoglalva éppen az, hogy Magyarország változásért kiált - fogalmazott.
Az ellenzéki politikus a változtatások közül az egyik legfontosabbnak a munka becsületének visszaállítását említette. A volt kormányfő úgy vélte, csak az tud változtatni, aki egyszerre mer szembenézni a valósággal, Magyarország aggasztó helyzetével és a 21. század kihívásaival. Az ellenzéki politikus a tömörülést a jövő szövetségének nevezte, amely a munka, a család, a nemzet és a tisztelet pártjává szeretne válni. Orbán Viktor kitért arra is, hogy a jövő évi költségvetési törvényjavaslat éppen a legvédtelenebb emberektől veszi el a pénzt.

A Fidesz elnökének beszéde előtt felszólaló politikusok ugyancsak a változtatás fontosságára hívták fel a figyelmet. Rogán Antal kampányfőnök emlékeztetett a Fidesz elmúlt években kezdeményezett akcióira, a Nemzeti Petícióra vagy arra a civil kezdeményezésre, mely után a parlament az emberek jelöltjét választotta meg államfőnek. A politikus a lódítás világbajnokának nevezte a kormányt, megjegyezve, hogy napi tízmillió forintot fordítanak arra, hogy a csapból is a kormánypropaganda folyjon.

Varga Mihály volt pénzügyminiszter szintén emlékeztetett arra, hogy 2002-ben úgy adták át a kormányrudat, hogy csökkent a munkanélküliségi ráta, növekedett a gazdaság és az államadósság is mérséklődött. Most viszont hét éve nem volt akkora az államadósság, mint manapság, 400 ezer az állástalanok száma, és 33 adóemelést hajtott végre a szocialista-szabad demokrata-kormány. Üres az államkassza, és viharos sebességgel nő az államadósság, miközben Gyurcsány Ferenc kirobbanóan sikeres, dübörgő gazdaságról beszél - mutatott rá a Fidesz alelnöke.

Schmitt Pál alelnök beszédében az idősekhez intézte szavait. Hangsúlyozta: a Fidesznek mindent meg kell tennie azért, hogy a nyugdíj ne alamizsna legyen, hanem tisztes, megszolgált fizetség a múltért, a jelenért, a jövőért, az aktív idős évekért. És ezt meg is fogjuk tenni - jelentette ki. - Az idős emberek a legkiszolgáltatottabbak. Ezért a mindenkori kormány kötelezettsége, kötelessége, hogy megvédje őket az indokolatlan áremeléseketől - mondta a politikus, hozzátéve: a szocialista kormány felrúgta a polgári kormány által megkötött gyógyszerár-megállapodást, és többszöri ígéret ellenére az elmúlt három év során sokszor és nagy mértékben nőtt a gáz ára.

Pelczné Gáll Ildikó alelnök a nők helyzetéről, szerepéről, illetve a hamis nőideálról beszélt. Mint mondta, a nők a lelkük mélyén előbbre helyezik a családot, mint a hivatásukat. - És ez az a tény, ami nem fér össze, amit nem tudnak összeegyeztetni, bármennyire is akarják, a mai pénzorientált, ultraliberális szemlélettel - jelentette ki az alelnök, aki beszélt arról is: ma egy ugyanolyan beosztásban lévő nőnek egy férfinál kisebb a jövedelme, alacsonyabb a munkanélküli ellátása, a táppénze és a nyugdíja, ami nem elfogadható. Hangsúlyozta: olyan változásokkal kell segíteni a nőket, amelyek nem csupán látszatintézkedések, hanem ténylegesen javítanak a jelenlegi helyzeten. - Többre van szükség, mint az esélyegyenlőség szlogenjének az állandó hangoztatása - húzta alá.

A baloldali érzelmű polgárok támogatását is el lehet nyerni, ha látják, hogy arra szövetkeztünk, hogy a várost fejlesszük. Nincsen jobboldali utca és baloldali játszótér. Nincs fideszes autósztráda és baloldali híd - emelte ki Kósa Lajos, Debrecen polgármestere. Az országot, a várost közösen kell fejlesztenünk, és mindenkiért kell dolgoznunk.A szövetségi gyűlésen fellépett volna Tóth Vera is, a Megasztár egykori győztese is, ám a TV2 nem engedélyezte az énekesnő fellépését, arra hivatkozva, hogy politikai rendezvényeken nem léphetnek fel sztárjaik. A Fidesz szerint viszont a tévé kettős mércével mér, mert korábban több szocialista és szabad demokrata rendezvényre elengedte megasztárosait.
A Fidesz második szövetségi gyűlésén felolvasták az énekesnő levelét, aki azt írta, hogy nagyon sajnálja, de a tv2-vel kötött szerződése nem teszi lehetővé, hogy élőben fellépjen a rendezvényen. A műsorszám helyett így kivetítőn, felvételről nézhették meg Tóth Verát.

Tekintse meg a megújult Fidesz.hu-t! >>>>