Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Új kapukat nyitunk


[2005.06.10.] Szombaton 10 órától rendezik minden idők legnagyobb Fidesz-kongresszusát a BNV területén, amely nem csupán egy munkakongresszus lesz, hanem egy mindenki előtt nyitott közéleti esemény is, amelyre szívesen várnak minden érdeklődőt - hangzott el Rogán Antal és Gyürk András helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

Az elmúlt két évben kiteljesedett a Szövetség

Rogán Antal elmondta, hogy az elmúlt két évben a Szövetség építésének a folyamata lényegében befejeződött. "Eljutottunk odáig, hogy a Fidesz tagsága több mint megkétszereződött, ma több mint 27 ezer tagja van a Fidesznek. A helyi szervezetek száma a többszörösére nőtt, közel ezer településen működik ma az országban Fidesz szervezet. (...) A helyi szervezetek több mint 1800 küldöttet választottak meg ide, a Fidesz kongresszusára" - tette hozzá. A politikus hangsúlyozta, hogy a szombati kongresszus nem csupán egy "munkakongresszus" lesz, hanem egy mindenki előtt nyitott, komoly közéleti esemény is, ezért a Fidesz ide várja a szimpatizánsait, tagjait, mindenkit, akit a holnapi kongresszus érdekel. A Fidesz kampányfőnöke kifejtette, hogy az 1800 küldött mellett 2000 vendégre is számítanak. Ebből kifolyólag a programkínálat is színes és sokrétű. A képviselő szimbolikusnak nevezte, hogy a négy alelnöki helyre öt olyan pályázó van, akik közül hárman 2002-ben nem hogy vezetői, de még tagjai sem voltak a Fidesznek. "Ez is szimbolizálja, hogy az elmúlt két esztendőben a Szövetség kiteljesedése úgy történt, hogy nem csak a tagok létszáma nőtt meg, hanem ténylegesen új kapukat nyitottunk meg mindenki előtt" - emelte ki. Rogán Antal reményét fejezte ki, hogy ezt a megújulást érzékelni fogják a 2006-os választások előtt az emberek.Színes, érdekes programok

A programokról szólva Rogán Antal közölte, hogy a kongresszuson a megnyitót Schmitt Pál tartja, majd a testületi beszámolók következnek, ennek a keretében szólal fel Áder János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. A kongresszuson felszólal még Pokorni Zoltán is, és zárásként 15 órától kerül sor az újonnan megválasztott alelnökök és Orbán Viktor beszédére. Ezeket a beszédeket plazma TV-ken és óriáskivetítőkön nyomon lehet követni. A rendezvények több helyszínen is zajlanak. A B pavilonban politikai fórumokat tartanak, többek között Magyarország egy évéről az Európai Unióban, és sor kerül a magyar gazdaság értékelésére is. Ide várnak több közép-európai pártvezetőt. Standokkal mutatkoznak be a társszervezetek, és a polgári körök is itt tartják munkaértekezletüket. A B pavilonban lesz kiállítva az a nyereményautó, amelyet a nemzeti konzultációs kérdőívet kitöltők között sorsolnak ki. Képviselteti magát még az Új Budapest Központ, a Faluparlament, a Polgári Magyarországért Alapítvány, Új Nemzedék, a Nemzeti Fórum, a Kisgazda Polgári Egyesület, és az Európai Néppártnak is lesz egy bemutatkozó standja.

Ismert európai politikusok is üzennek

Gyürk András, fideszes európai parlamenti képviselő ismertette, hogy kik azok a külföldi vendégek, akik személyes jelenlétükkel, vagy üzenetükkel megtisztelik a kongresszust. Orbán Viktor egyben az Európai Néppárt alelnöke, és többek között ennek is köszönhető, hogy a kongresszust videoüzenetben köszönti Hans-Gert Pöttering, a Néppárti EP-frakció vezetője, illetve Wilfried Martens, az Európai Néppárt elnöke. Ezen kívül még számos európai vezető politikus juttatja el üzenetét a kongresszus tagjainak, többek között Angela Merkel, a német konzervatív pártok közös kancellárjelöltje, Nicolas Sarkozy a francia jobboldal vezető politikusa, Wolfgang Schüssel osztrák kancellár. A környező országok testvérpártjai is a legmagasabb szinten fogják képviseltetni magukat, és kerekasztal beszélgetéseken is részt vesznek.