Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Tízmilliárd pluszpénzt kértek Heves megyének

[ @05.12.02.] A jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító javaslatok egy részéről a héten szavazott az Országgyűlés. A megye, illetve Eger érdekében több indítványt is tettek ellenzéki képviselők - hangzott el tegnap Demeter Ervin és dr. Nyitrai Zsolt fideszes honatyák sajtótájékoztatóján.Demeter azt javasolta, hogy 100 millió forintot különítsenek el az Egert és az M3 autópályát összekötő M25-ös gyorsforgalmi út előkészítésére, ám elképzelését a kormánypárti többség - köztük a Heves megyei képviselők is - leszavazták. A megyei rendőr-főkapitányság dologi kiadásainak felére csökkentését sem sikerült megakadályozni.Nyitrai Zsolt az elmúlt évhez hasonlóan ezúttal is módosítás-csomagot nyújtott be "Heves megye 10 milliárd +" elnevezéssel. Ebben olyan kapcsolódó módosító indítványok szerepelnek, amelyek vagy korábbi kormánypárti ígéretekre, vagy fogadóórákon, fórumokon felvetődött problémákra, az önkormányzatok helyzetének javítására vonatkoznak.
Nyitrai 5 milliárd forintot kér a megyei közúthálózat fejlesztésére, 900 milliót Szilvásvárad idegenforgalmi vonzerejének növelésére, 100 milliót a hatvani kórház működési gondjainak orvoslására. E javaslatokról még nem szavazott a Parlament.


A "HEVES MEGYE 10 MILLIÁRD +" Word formátumban>>>>