Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Heves: plusz vagy mínusz?


[2005.01.22.] A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Heves megyei szervezete elkészített egy megyei programot a 2005. évi országos költségvetés tervezetéhez még tavaly. Ez volt a "Heves megye 10 milliárd plusz", amelyről múlt év decemberben a nyilvánosságot is tájékoztatták. Dr. Nyitrai Zsolt fideszes képviselő benyújtotta e javaslatcsomagot az Országgyűlésnek, ám arra a parlamenti jegyzőkönyv szerint szűkebb hazánk valamennyi kormánypárti képviselője nemmel szavazott - hangsúlyozta tegnapi egri sajtótájékoztatóján Csáki Zsigmond, a Fidesz-MPSZ megyei elnöke.

Mint mondta, az említett program megyénkbeli polgármesterek tervei, fejlesztési ötletei, állampolgári javaslatok, illetve a 2002-ben meghirdetett, de nem teljesített MSZP-SZDSZ-es ígéretek alapján állt össze. Szerepelt benne például az M25-ös egri bekötőút, a szilvásváradi sípálya és libegő, a gyöngyösi sportcsarnok, amelyek mind többéves elképzelések. Pártok felett álló ügynek gondolják a központi források ideérkezését, a megye felzárkóztatását. Ezért is kérték a hevesi kormánypárti képviselőket levélben és személyesen is arra, hogy támogassák szavazataikkal a javaslatokat - ám hiába. A Fidesz a csomagban szereplő pontok megvalósítását nem adja fel, azokat a megyei önkormányzat büdzséjébe kívánják beépíteni.

Az elhangzottak kapcsán Sós Tamás, az MSZP megyei elnöke, országgyűlési képviselő lapunknak elmondta: a szavak súlyát a tettek adják. Az elmúlt tizenöt esztendőben Heves megye nem jutott olyan fejlesztési lehetőségekhez, mint a jelenlegi kormányzati ciklusban. Ebben pedig meghatározó szerepük volt szűkebb hazánk kormánypárti képviselőinek, akik között nagyon jó az összhang. A megye térségei dinamikusan és arányosan fejlődnek. Sós kijelentette: örült volna, ha az előző ciklusban is ilyen kormányzati és parlamenti támogatást kap Heves, akkor ugyanis ma előrébb tartanánk. Bár a Fidesz-kormány alatt minden évben megígérték, hogy lesz címzett segítség a hevesi szociális otthon, illetve a megyei kórház rekonstrukciójához, ám ezek csak szavak maradtak. Egyébként aki ismeri a költségvetés készítésének menetét, az tudja, hogy a zárószavazás előtt politizálni egy ilyen csomaggal egyszerű hangulatkeltés.