Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Kóka szavai nem fedik a valóságot


[2005.07.23.] Kóka János szavai rosszindulatúak, és nem fedik a valóságot - mondta pénteken az MTI-nek Nyitrai Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője, arra reagálva, hogy a Hanoiban tartózkodó Kóka János gazdasági miniszter bírálta a Fidesz elnökének Amerikában tett kijelentéseit.

Kóka János döbbenetesnek nevezte Orbán Viktornak a magyar kormány gazdaságpolitikáját bíráló, az Egyesült Államokban elhangzott szavait. "Orbán Viktor érdekeit értem, de határozottan ki tudom jelenteni, hogy azok nem Magyarország érdekei" - mondta a gazdasági miniszter.

Nyitrai Zsolt elmondta, a miniszternek el kellene olvasnia a Világbank negatív jelentését, valamint tudnia kellene, hogy több külföldi hitelintézet leminősítette Magyarországot az elmúlt időszakban. Ez a kormány elhibázott gazdaságpolitikájának köszönhető - hangoztatta a politikus. Azon meggyőződésének adott hangot, hogy a mostani kormány a gazdagok kormánya. Úgy fogalmazott, hogy amihez a kormány hozzányúl, az balul sül el, ezért hátrafele megy az ország. Nyitrai Zsolt megjegyezte: az országban benne van annak a lehetősége, hogy komoly sikereket érjen el, s ezért a magyar emberek nagyon sokat dolgoznak.