Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Új szövetség: függetlenek, segíteni akarnak

[2005.10.27.] A megye felzárkóztatását, a munkahelyteremtés és a tőkebeáramlás elősegítését tűzte ki célul a most alakult független civil érdekvédő egyesület, a Heves Megyei Települések Szövetsége (HMTSZ).A megye felzárkóztatását, a munkahelyteremtés és a tőkebeáramlás elősegítését tűzte ki célul a most alakult független civil érdekvédő egyesület, a Heves Megyei Települések Szövetsége (HMTSZ), amely más mellett az uniós források fokozottabb kiaknázását, esélyteremtést, a humán infrastruktúra fejlesztését is tervbe vette.
Mint azt tegnapi sajtótájékoztatóján Derecskei Csaba, a HMTSZ elnöke, Bátor polgármestere kijelentette: az egyesület nyitott, politikai kötődéstől függetlenül csatlakozhatnak hozzá önkormányzatok, várják a megyéért, a településekért tenni akarók, önkormányzati szakemberek jelentkezését is. Jelenleg már több mint 20 tagjuk van.
Török Margit alelnök, tenki polgármester szerint értékalapú szerveződésről van szó, amely a hasonló indíttatású civilszervezetek közti együttműködésre is törekszik. Nemcsak városokra van szükség, a falvak is nélkülözhetetlenek a megye, az ország számára.
Dr. Tóth József, Tiszanána polgármestere, az egyesület másik alelnöke akképp vélekedett, hogy az önkormányzatiság sokat ment hátra az utóbbi időszakban, a települések egyre súlyosabb likviditási gondokkal küszködnek.
A HMTSZ honlapja már elérhető az interneten, a www.hmtsz.hu címen.

Heves Megyei Települések Szövetsége >>>>