Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Csak "dumakormányzás" folyik


[2005.02.22.] Egy megye akkor lehet sikeres, ha az ott élő emberek, az ott működő önkormányzatok sikeresek. Nem kivétel ez alól Heves sem - nyilatkozta lapunknak dr. Nyitrai Zsolt egri országgyűlési képviselő (Fidesz). A politikus arra a minapi hírre reagált, miszerint Sós Tamás MSZP-s honatya, a megyei közgyűlés elnöke szűkebb pátriánk városvezetőinek társaságában bejelentette a "Sikeres Heves megyéért, sikeres önkormányzatokért" mozgalom megalakulását.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta: éppen a legutóbbi megyei önkormányzati ülésen volt szó arról, hogy várhatóan 121 megyei fenntartású intézményben, illetve a Megyeházán bocsátanak el embereket, mert az MSZP-SZDSZ kormány nem biztosította a pénzt a többletfeladatokhoz. A képviselő, aki egyben pártja megyei alelnöke is, úgy látja, itt is folytatódik a "dumakormányzás", a megye vezetői csak beszélnek, ám a szavak mögött nem állnak tettek. A leépítések, megszorítások mellett a korábbi ígéretek sem teljesülnek: ennek szimbóluma lehet az autópálya és Eger közötti tervezett összekötő út, amelynek ügyében egy kapavágás sem történt. Szerinte szűkebb hazánk vezetőinek nincs kellő érdekérvényesítő képességük a kormányzat irányában. A megye valóban lehetne sikeres, ha a kormánypárti képviselők a Parlamentben támogatták volna a Fidesz "Heves megye - 10 milliárd plusz" elnevezésű költségvetési módosító javaslatcsomagját.