Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Szimpátiaszavazás a parlamentben


[2005.04.25.] A Fidelitas országgyűlési képviselői próba szimpátiaszavazást tartottak a parlamentben. A szavazás kapcsán a képviselők arra kérik a fiatalokat, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a köztársasági elnök személyéről szóló szimpátiaszavazáson.

Nyitrai Zsolt elmondta, hogy a Fidelitas próba szimpátiaszavazásának az a célja, hogy az országgyűlési képviselők is véleményt nyilváníthassanak, ugyanis nemsokára a parlamentben is szavazniuk kell erről a kérdésről. Emlékeztetett, a szavazólapon minden olyan név szerepel, amelyik korábban komolyan felmerült köztársasági elnökként. Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a Fidelitas arra kér minden fiatalt, hogy nyilvánítson véleményt a Fidesz szimpátiaszavazásán a köztársasági elnök személyével kapcsolatban. Véleménye szerint fontos az, hogy a fiatalok beleszóljanak a közügyekbe. "Ebben az esetben a fiatalok befolyásolni tudják a Fidesz szavazatát, ezért arra kérjük őket, hogy vegyenek részt a szimpátiaszavazáson, szavazataikkal alakítsák a Fidesz parlamentben képviselendő álláspontját" - tette hozzá. Nyitrai Zsolt felhívására több országgyűlési képviselő - pártállástól függetlenül - a Fidelitas standjához járult, és leadta szavazatát a köztársasági elnök személyére vonatkozóan.