Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Sikeres összefogás a tornaterem felépítéséért

[2005.09.09.] Közös felelősségünk címmel szólalt fel 2004. augusztus 27-én a Parlamentben dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, aki a 2004. augusztus 3-án Egerben összedőlt Szent-Györgyi Albert Általános Iskola új tornatermének minél gyorsabb újjáépítését szorgalmazta.

A két ember halálát okozó szörnyű tragédia után Nyitrai megállapította: közös felelősségük a képviselőknek az, hogy a magyarországi oktatási intézmények és sportlétesítmények milyen állapotban vannak. Közös felelősségük az is, hogy mindenki számára elérhető legyen a tanítás, az oktatás biztonsága. Közös felelősségük, mert belegondolni is szörnyű, hogy mi történt, mi történhetett volna, ha éppen egy tornaóra alatt történik az említett tragédia, amikor is harminc vagy negyven gyermek sportol, tartózkodik éppen a tornateremben. A tragédiának az országos felelősség mellett természetesen van helyi iskolai és oktatási vetülete is. A Szent-Györgyi Albert Általános Iskola sportélete országos jelentőségű, elég, ha csak a röplabdára vagy az aerobikra gondolunk.
Végül egy összefogást hirdetett a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola tornaterméért, összefogást a Heves megyében élő és dolgozó parlamenti képviselők között, legyen szó akár kormánypárti, akár ellenzéki képviselőkről. Arra kérte őket, hogy fogjanak össze az újjáépítés minél hatékonyabb és gyorsabb végrehajtása érdekében.

2005. szeptember 9-én ünnepélyes keretek között került sor a tornaterem avatására. A sportbemutatóval egybekötött esemény előtt Dr. Nyitrai Zsolt Császi Csaba igazgató-helyettessel meglátogatta az új épületet.