Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Fidesz - szövetségi gyűlés vasárnap a Sportarénában

[2005.11.05.] Tizenháromezer meghívottat várnak a Fidesz második szövetségi gyűlésére, amelyet vasárnap a budapesti Papp László Sportarénában tartanak - mondta el az MTI-nek Nyitrai Zsolt, a párt országgyűlési képviselője pénteken.Tizenháromezer meghívottat várnak a Fidesz második szövetségi gyűlésére, amelyet vasárnap a budapesti Papp László Sportarénában tartanak - mondta el az MTI-nek Nyitrai Zsolt, a párt országgyűlési képviselője pénteken.

A gyűlésen felszólal Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, Varga Mihály, Pelczné Gáll Ildikó és Schmitt Pál alelnökök, valamint Kósa Lajos, Debrecen polgármestere is. Nyitrai Zsolt elmondta: tizenháromezer embert biztosan várnak a rendezvényre, hiszen ennyien férnek el a Sportarénában. A rendezvényre a Fidesz, és szövetségei: az MKDSZ, a KDNP, Kisgazda Polgári Egyesület, a Nemzeti Fórum, a Lungo Drom és a Fidelitas képviselőit hívták meg.
A gyűlés arra a hármas jelmondatra épül, amely pár napja jelent meg a sajtóban, az internetes oldalakon és utcai plakátokon. A hirdetésben - amelyen egyébként nem szerepel a Fidesz neve - három narancsszínű körben a következő mondatok olvashatók: "Vannak jó dolgok, amelyeket folytatnunk kell! Vannak hibák, amelyeket nem akarunk többször elkövetni! Vannak rossz dolgok, amelyeken változtatnunk kell!".
Nyitrai Zsolt azt is hangsúlyozta: a nemzeti konzultációban az emberek kijelölték, miben szeretnének változást, és miben nem, a Fidesz pedig ugyanennek megfogalmazására készül a gyűlésen. A szövetségi gyűlésen kulturális programok is lesznek, fellép Tóth Vera, Császár Angela, és a Corneliu Tutu nevő jazz zenekar, az eseményeket pedig a www.fidesz.hu élőben közvetíti az interneten - mondta el.
A rendezvényről korábban Orbán Viktor úgy nyilatkozott, ezzel indul a választási kampányra való felkészülés utolsó szakasza, "az erőtoborzás, erőösszegyűjtés". Az MTI információi szerint a párt arculatfrissüléséről is dönthet a gyűlés, de ez nem jelent névváltoztatást vagy teljes arculatváltást.Orbán Viktor egyébként korábbi beszédeiben már megfogalmazta az említett hármas gondolatot, hiszen a nemzeti konzultációt lezáró rendezvényen azt hangsúlyozta, hogy józan, megfontolt, de mélyreható változásokra, új gazdaságra, új államra, új politikára van szükség Magyarországon. Később kifejtette: véleménye szerint meg kell határozni mi az, amin nem változtatunk. Ilyennek nevezte a 13. havi nyugdíjat, a sorkötelezettség eltörlését és a családi adókedvezményt.
A pártelnök korábban többször beszélt arról is: négy éves kormányzásuk egyik tanulsága, hogy nem meggyőzni, sokkal inkább meghallgatni kell az embereket. Pokorni Zoltán alelnök pedig a júniusi Fidesz-kongresszuson mondta azt: a 2002-es választási vereségben az is szerepet játszott, hogy pártja is beleesett a gőgösség hibájába. "Talán túl sok mindent akartunk magunk megoldani" - mondta az alelnök, aki szerint az Országimázs Központ jogosan irritálhatta az embereket, és a Fidesz akkori stílusát ért vádak sem voltak teljesen alaptalanok.