Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Beszámoló a Fidelitas VII. Tisztújító Kongresszusáról


A Fidelitas új elnöksége

[2005.02.27.] Egyértelmű célunk, hogy Magyarországnak a következő parlamenti választások után olyan kormánya legyen, amely a fiatalok speciális élethelyzetéből adódó kérdésekre együtt keresi a választ a fiatalokkal - mondta Szijjártó Péter, a Fidelitas elnöke a szervezet rendkívüli tisztújító kongresszusán vasárnap Győrött. Szijjártó Pétert választotta a Fidelitas elnökévé a politikai ifjúsági szervezet rendkívüli tisztújító kongresszusa vasárnap Győrött.

A tisztújító kongresszusra azért került sor, mert Gyürk András, a szervezet eddigi elnöke európai parlamenti képviselői mandátumot szerzett, ezért megvált Fidelitas-beli tisztségétől. Az új elnök a kongresszust követő sajtótájékoztatón a feladatokról szólva kiemelte: mindent megtesz azért, hogy a Fidelitas továbbra is Magyarorszá legnagyobb és legerősebb politikai ifjúsági szervezete maradjon és a Fidesszel kötött szövetségük megnyerje a következő parlamenti választásokat.

- Egyértelmű célunk, hogy Magyarországnak a következő parlamenti választások után olyan kormánya legyen, amely a fiatalok speciális élethelyzetéből adódó kérdésekre együtt keresi a választ a fiatalokkal" - mondta a politikus.

Szijjártó Péter kitért arra, hogy a kongresszus döntése értelmében a Fidelitas testületeinek a következő hónapokban fel kell mérni annak lehetőségét, hogyan tudnak a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban a Fidesz választókerületi rendszeréhez hasonló rendszerben dolgozni.Nyitrai Zsolt ismét megválasztott alelnök a sajtótájékoztatón elmondta: a kongresszus első napján szombaton megvitatták a szervezet országjáró körútjának tapasztalatait. Mint mondta, azért kezdtek az országjárásba, mert megítélésük szerint a mai Magyarországon nincs párbeszéd a kormány és a fiatalok között.
- Gyurcsány Ferenc duma-kormányában a fiatalok érdekeinek nincs képviselője - tette hozzá.

Az alelnök elmondta: a tapasztalatokról készült jelentést - amely a "Kockára tett jövő" címet viseli - a kongresszus elfogadta és felhatalmazta a szervezet országgyűlési képviselőit, hogy kezdeményezzenek vitanapot a Parlamentben ugyanilyen címmel a fiatalok helyzetéről, gondjaikról.


Képgaléria a tisztújításról »»