Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Hátrafelé megy Heves megye


[2005.08.13.] EGER A Heves megyei ellenzéki parlamenti képviselők elfogadják Sós Tamás szocialista honatya, megyei közgyűlési elnök meghívását egy úgymond "megyebejárásra", ugyanakkor konkrét útvonaltervet is javasolnak - jelentette be tegnapi, a megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatóján dr. Nyitrai Zsolt (Fidesz-Magyar Polgári Szövetség) képviselő.

Szavai szerint ahhoz, hogy valós képet alkothassanak szűkebb hazánkról, meg kellene nézni például azt, hogy mi a helyzet az Eger és Füzesabony közötti M25-ös összekötő út munkálataival, itt ugyanis a kormánypárti ígéretek ellenére egy kapavágás sem történt. El kellene látogatni az egri Felsővárosba, a lakótelepre, ahol a rossz körülmények között a legdrágább az élet. El lehetne utazni aztán Parádsasvárra, s megnézni, mi történt a három évszázados hagyományú, nemzetközi hírű üveggyárral, amely most a megyei munkanélküliség szimbóluma. Füzesabony térségében azt lehetne látni, hogy a mezőgazdasági családi vállalkozások az uniós csatlakozás vesztesei, Hevesen a romák embertelen életkörülményei érdemelnének figyelmet. A Hatvan melletti Kerekharaszt általános iskolájának bezárása egy hibás kormányzati elgondolás megyei leképeződése.
Mindez azt mutatja, hogy a hevesi kormánypárti honatyáknak nincs kellő érdekérvényesítő képességük. Heves megye hátrafelé megy - fogalmazott Nyitrai.