Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Megyénk biztonságáért


[2005.08.09.] Nyitrai: A javaslat mindenki helyzetén csak javított volna
A Komfortérzet, élhetőbb megye címmel tegnap megjelent interjúnk kapcsán reagált dr. Nyitrai Zsolt (Fidesz-MPSZ) országgyűlési képviselő.

HEVES MEGYE Sajnálom, hogy Sós Tamás megyei közgyűlési elnök úr félreértelmezte a "Tízmilliárd +" címen az idei költségvetési tervezethez benyújtott módosító indítványomat - hangsúlyozta dr. Nyitrai Zsolt. - Ez ugyanis nem a Fidesz, hanem a megyében élők véleménye.

Közölte: e javaslatokat megyei települési vezetők, önkormányzati szakemberek, helyben élők juttatták el hozzájuk. Azok szerinte mindenki helyzetén csak javítottak volna.

- Bíztam abban - folytatta -, hogy ez olyan ügy, amely mögé minden megyei politikai erő oda tud állni, s képviselni a Parlamentben. Úgy vélem, az elfogadása mindenképpen szükséges (lett volna) ahhoz, hogy biztonságos legyen megyénk életkezdése az Európai Unióban.

Nyitrai Zsolt kitért arra is: javaslatában kimondta, hogy sajnos megyénk eddig egyetlen kormánytól sem kapta meg a neki járó támogatást a rendszerváltozás óta. Ezen kívánt változtatni, ám sajnálatára a kormánypárti honatyák nem támogatták javaslatát.

- Még Gyurcsány Ferenc is nemet mondott. Hiába kértem találkozót tőle, hogy személyesen is meggyőzzem, erre nem került sor. Úgy vélem, a helyzet ma Hevesben hasonló az országéhoz: teljes a bizonytalanság, az emberek nem érzik magukat biztonságban. Egyre több munkahely szűnik meg, példa rá a parádsasvári üveggyáré. Sós elnök úr meghívását a megyejárásra tisztelettel elfogadom. Csupán az a kérésem: amikor Egert elhagyjuk, ezt azon a várost Füzesabonnyal összekötő úton tegyük, aminek megépítését Medgyessy Péter és Sós elnök úr is megígérte, de ebben a ciklusban már egyetlen kapavágás sem lesz rajta - zárta észrevételét a honatya.