Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002A kormányzat beszél, az emberek meg fizetnek

[2005.07.14.] Az Orbán-kormány lakáspolitikája egy mondatban összefoglalható: két és fél évig senkinek nem adtak semmit, utána néhány embernek túl sokat - jelentette ki Horváth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján. Pedig Gyurcsány Ferenc liberális lakáspolitikája csak egy szűk tehetős kör számára nyújt megoldást - mutat rá reagálásában a Fidesz.

Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő az MTI-nek csütörtökön elmondottakra úgy reagált: Gyurcsány Ferenc lakáspolitikája nem baloldali, hanem liberális. Ez a fajta rendszer csak egy szűk, tehetős kör számára érhető el - fűzte hozzá az ellenzéki politikus. A havi törlesztőrészlet duplája az Orbán-kormány otthonteremtési támogatásának. "Ez is egy jellemző példája annak, amit a mai Magyarországon megfigyelhetünk, hogy a kormányzat csak beszél, az emberek pedig fizetnek" - fogalmazott Nyitrai Zsolt.