Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Szabotázs az adósságszámláló ellen


[2004.04.07.] Április 6-án reggelre eltűnt a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség és a Fidelitas által, a BAH-csomópontra március 25-én kihelyezett adósságszámláló táblát. A Szövetség képviselői holnap feljelentést tesznek rongálás miatt ismeretlen tettes ellen.

Nyitrai Zsolt fideszes képviselő elmondta, hogy az adósságszámláló tájékoztatta volna az embereket arról, hogy mennyi a Medgyessy-kormány által felhalmozott fejenkénti adósságállomány. Szijjártó Péter kijelentette, hogy minden embernek joga van tudni, hogy az állam által felhalmozott adósság milyen terheket jelent minden egyes ember számára. Emlékeztetett arra, hogy a szocialista párt két képviselője az Országos Választási Bizottságnál kívánta ezt megakadályozni, de ezt a szocialista kérelmet az OVB tegnap elutasította. "Másnapra valakik ezt az adósságszámlálót eltávolították." - tette hozzá. A képviselők az eltávolított szerkezet helyére egy plakátot ragasztottak, figyelmeztetve az embereket, hogy bár a számláló eltünt, az adósság maradt. A számláló eltűnése ügyében a holnapi nap folyamán feljelentést tesznek.