Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002A termésnél csak a támogatás kevesebb

[agria@03.07.16.]
A legfrissebb adatok szerint Heves megyében az aszálykárok meghaladják az 50%-ot. Őszi búzából például a várható termésátlag hektáronként 1.6 tonna,ami jóval elmarad az eddigi több mint 4 tonnás átlagtól - hangzott el a Fidesz Heves megyei Szervezetének sajtótájékoztatóján, ahol Faludi Sándor a párt Gazdatagozatának országos elnöke és Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő kiemelte: a kormány csúsztat, amikor 60 milliárd Ft-os kárenyhítésről beszél.

Faludi Sándor, aki Heves megyei közgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke szerint ebből az összegből csupán 10 milliárd Ft a tényleges segítség, a vissza nem térítendő támogatás, az 50 milliárd pedig hitelkonstrukció. A kormány ebbe a csomagba vonta bele a fagykárokat is, melyek Heves megyében szintén tetemesek, a gyümölcsösökben 51%-os,a szőlőkben 32.
Faludi Sándor hangsúlyozta: legalább 15 milliárd Ft vissza nem térítendő segítséget kellene nyújtani a gazdáknak, amennyit a szocialista parlamenti frakció is javasolt.
A tiszai árvízi katasztrófát a polgári kormány tudta kezelni anélkül, hogy megszorító intézkedéseket léptetett volna életbe. Most pedig a mezőgazdaság minden területén súlyos gondok vannak, melyeket a kormánynak tudnia kell kezelni - fogalmazott a Fidesz Gazdatagozatának országos elnöke az egri sajtótájékoztatón.