Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002A Fidelitas nyitott az együttműködésre


[fidelitas@2003.04.28.] A Fidelitas együttműködési megállapodást köt majd a megújuló Fidesszel, amit a májusi kongresszusig egyeztetnek. Gyürk András, a Fidelitas elnöke és Rogán Antal alelnök a vasárnapi választmányi ülés szünetében tartott sajtótájékoztatón elmondta: tárgyalásokat kezdeményeznek az együttműködési megállapodás ügyében az átalakuló Fidesz leendő vezetőivel.


A Fidelitas politikusai nyitottak arra, hogy a két szervezet közösen készüljön és induljon a jövőre esedékes európai parlamenti választásokon.
Rogán Antal kijelentette: a Fidelitas üdvözli a Fidesz átalakulását. Kiemelte az új nemzedék szerepét az átalakulás kapcsán, és a Fidelitas azon szándékát, mely szerint szoros együttműködést terveznek a megújuló pártszövetséggel.
Az együttműködési megállapodás részeként fontosnak nevezte, hogy a két szervezet kötelezettséget vállaljon az Eötvös József Akadémia megalapítására. Gyürk András hangsúlyozta: az akadémia létrehozása hozzájárulhatna a Fidesz szellemi megújításához.
Ugyancsak terveik között szerepel, hogy a Fidesz május 17-ei kongresszusán vegyék fel a Fidesz tagjainak sorába azokat, akik be akarnak lépni a szövetséggé bővülő szervezetbe. Gyürk András elmondta, hogy jelenleg a Fidelitas tagságának csak 10 százaléka tagja egyben a Fidesznek is. Szerinte sokan lépnének be a Fideszbe, ha a kongresszus úgy döntene, felkínálja ezt a lehetőséget.
Rogán Antal a Fidelitas nevében örömtelinek nevezte a Fidesz megújítását és azt is, hogy Orbán Viktor elnökként visszatér a szervezet élére. Kiemelte: a korábbi miniszterelnök személye garancia a szövetség eredményes működésére. Fontosnak nevezte, hogy a Fidelitas az átalakuló szervezet minden szerveződési szintjén, így a választókerületekben is szerephez jusson.