Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Az Informatikai Albizottság előtt a digitális átállás

[@06.11.09] Ülést tartott az Országgyűlés Informatikai Albizottsága, amelyen Nyitrai Zsolt volt a Fidesz vezérszónoka a digitális televíziózás kérdéskörében.


Ülést tartott az Országgyűlés Informatikai Albizottsága, amelyen Dr. Nyitrai Zsolt volt a Fidesz vezérszónoka a digitális televíziózás kérdéskörében. A fideszes képviselő hangsúlyozta, hogy a Miniszterelnöki Hivatal által elkészített stratégia a digitális átállásról alkalmas egy kiinduló pontnak a közös egyeztetésről, de semmiképpen sem tekinthető egy cselekvési tervnek.Nyitrai szerint a digitális átállás egyrészt EU-s kötelezettség, másrészt az országunk elemi érdeke is. A Fidesz nem tudja támogatni az előző ciklusban benyújtott IHM- javaslatot a témakörben. Védendő értékként hozta szóba a képviselő a bizottsági ülésen a nemzeti kultúra megóvását, a fogyasztók védelmét valamint a hozzáférés egyenlő esélyét.