Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Törvénysértő módon kelt el az egri gyermekváros?


[fidesz.hu@2003.05.28.] A Heves megyei önkormányzat az eljárási szabályok megsértésével és áron alul értékesítette a volt Egri Gyermekváros ingatlanegyüttesét - hangzott el Csáki Zsigmond, a Fidesz megyei elnökének Egerben tartott sajtótájékoztatóján.

A képviselő elmondta, hogy az önkormányzat zárt meghívásos pályázatot írt ki a 777 millió forint könyv szerinti értékű ingatlanegyüttesre. Az elbírálás során viszont az eredetileg alacsonyabb összegű ajánlatot benyújtó cég nyert azt követően, hogy az ajánlatok felbontásának napján jobb ajánlatot tett versenytársánál.
A politikus rámutatott: az önkormányzat az elbíráláskor megsértette a zárt meghívásos tender szabályait, mert a módosított ajánlatot csak abban az esetben fogadhatta volna el az önkormányzat pénzügyi bizottsága, ha az ingatlant nyílt licites eljárás keretében értékesítik.
A fideszes politikus arról is szólt, hogy alacsonynak tartják a nettó 337 millió forintos vételárat is, ami több százmillió forinttal alatta marad a könyv szerinti értéknek.
Mint mondta: nem érti, hogy ha már éveket várt az önkormányzat a kiürült ingatlanegyüttes értékesítésével, most miért kellett elfogadni egy kedvezőtlen ajánlatot ahelyett, hogy például új tendert hirdettek volna.

Nyitrai Zsolt, a Fidelitas országgyűlési képviselője az újságírók előtt közölte, hogy az ügy kapcsán Csáki Zsigmonddal közösen levélben fordultak Sós Tamáshoz (képünkön), a Heves Megyei Közgyűlés szocialista elnökéhez. A levélben arra kérnek választ az elnöktől, hogy az önkormányzat aláírta-e már az adásvételről szóló szerződést, megtörtént-e a vételár átutalása. Arra is kíváncsiak: helyesnek tartja-e, hogy áron alul értékesítették az ingatlant - közölte Nyitrai Zsolt.