Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés felé az emberek érdekében

[ @06.03.03.] Az elmúlt évek gázáremelései nehéz helyzetbe hozták a közintézmények fenntartóit, valamint a településen élő embereket, ezért a Heves Megyei Települések Szövetsége a Heves Megyei Közgyűléshez fordul segítségért egy pénzügyi alap létrehozása céljából.A nagy hideg és a januári gázáremelés jócskán megnöveli a községi önkormányzatok, illetve a településeken élő emberek fűtésköltségét. A pluszkiadásokra, amelyek a hideg és hosszú tél miatt milliós nagyságrendűek is lehetnek, a falvakban nem különítettek el tartalékokat.
Sok községben az idei működési hiányt növeli majd a számlák kiegyenlítése, és ez további eladósodást von maga után. Az emberek a magas fűtésszámlák miatt az önkormányzatokhoz fordulnak segítségért, viszont a helyhatóságok a csökkentett összegű normatívák miatt egyébként is nehéz helyzetben vannak, a Kormány cserbenhagyta az önkormányzatokat.

A Heves Megyei Települések Szövetségéhez beérkezett javaslatok és vélemények alapján az egyesület vezetése kéréssel fordul a Heves Megyei Önkormányzathoz. Kérik a megye vezetését, hogy hozzanak létre egy pénzügyi alapot, amely alap a megyében működő önkormányzatokon keresztül a megyében élő emberek számára válik hozzáférhetővé.
Az alap célja legyen azon nehéz helyzetben lévő közintézmények és településeken élő magánszemélyek támogatása, ahol problémát okoz a fűtési költségek előteremtése. A részletek kidolgozását az érintettekre bízzuk.
A Heves Megyei Települések Szövetsége kezdeményezéséről tájékoztatja a megyei közgyűlésben lévő pártok frakcióvezetőit, illetve a megyei települések polgármestereit.

Összefoglalva kijelenthető, hogy az elmúlt évek gázáremelései nehéz helyzetbe hozták a közintézmények fenntartóit, valamint a településen élő embereket, ezért a Heves Megyei Települések Szövetsége a Heves Megyei Közgyűléshez fordul segítségért egy pénzügyi alap létrehozása céljából.


A Heves Megyei Települések Szövetsége Egyesület honlapja >>>>