Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Informatikai fejetlenség a költségvetésben

[@06.12.16.] A 2007. évi költségvetés-tervezet részletes vitájában dr. Nyitrai Zsolt a Fidesz- Magyar Polgári Szövetség informatikával kapcsolatos véleményét ismertette.


A képviselő elmondta, hogy míg a polgári kormány idején világos felelőse volt az informatikának és a hírközlésnek, addig 2002-2006 között, a Medgyessy-Gyurcsány kormány idején háromfejűség alakult ki.
Mára ez teljes fejetlenséggé romlott, hiszen nem tudjuk, hogy ki a terület felelőse a mostani kormányzaton belül. Nincs önálló Informatikai Minisztérium és a bizottsági struktúrába sem került be a szakterület. Ez annak az üzenete, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette MSZP-SZDSZ kormány számára nem fontos sem az informatika, sem a hírközlés.

Jövőre megszűnik a Sulinet Expressz és az E-Magyarország pontok egy harmadában nincs internet, ami elég szomorú, mert ez lenne a lényege a dolognak.

A Fidesz többet fordítana az e-közigazgatás szolgáltató jellegének erősítésére valamint a digitális átállás megkönnyítésére.