Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Megalapozatlan intézményi racionalizálás Egerben


[agria@2003.04.22.] Szakmailag és gazdasági szempontból is megalapozatlan a városvezetés intézmény racionalizálási elképzelése. Az összevonások,a tömeges pedagógus elbocsájtások, az egyszeri privatizációs bevételek a 205 millió Ft működési hitel kiegyenlítését célozzák - hangzott el a Dr.Nyitrai Zsolt fidelitasos honatya és Farkas Zoltán egri önkormányzati képviselő által tartott sajtótájékoztatón.

A politikusok bemutatták azt a levelet is, melyet a Polgármesteri Hivatal Gazdasági Irodájának vezetője írt Farkas Zoltánnak,aki kérte, hogy készítsék el az intézmények elmúlt évi normatív hozzájárulásainak elszámolását és a költségvetési támogatások kimutatását.
A levél szerint csak a májusi közgyűlésre készülhet el ilyen összegzés, viszont az intézményi összevonásokról várhatóan csütörtökön dönt a közgyűlés. A sajtótájékoztatón elhangzott: szakadék tátong a célok és a valóság között, nem lehet megalapozott döntést hozni pontos zárszámadás nélkül.
Dr.Nyitrai Zsolt országygűlési képviselő hangsúlyozta: a jelenlegi kormány plussz feladatokat hárított az önkormányzatokra, anélkül, hogy pénzt rendelt volna hozzájuk. Egerben egyébként a tervek szerint négy intézményt érint az átszervezés, az összevonás, illletve a költöztetés: a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolát, a Móra Ferenc Általános Iskola és Előkészítő Szakiskolát, a Mezőgazdasági Szakközépiskola és Szakképző Intézetet és Kollégiumot, valamint a Dobó István Gimnáziumot.