Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Egyeztettek a kampányfőnökök

[ @06.02.28.] Egyelőre csak az egyeztetés folytatásáról állapodott meg az MSZP, a Fidesz és az SZDSZ a kampányszabályokról tartott találkozón kedden Budapesten. Az MDF az utolsó pillanatban visszalépett a megbeszéléstől. Nyitrai Zsolt a Fidesz álláspontjáról tájékoztatott.
Nyitrai Zsolt az egyeztetés után a sajtó képviselői előtt ismertette a Fidesz álláspontját. Mint fogalmazott, a Fidesz határozott célja, hogy a kampány ne avatkozzon be az emberek magánéletébe, és hogy a kampány semmiképpen se váljon háborúvá.
"Az elmúlt napok történései aggodalomra adnak okot" - figyelmeztetett Nyitrai, kiemelve: egy önkéntes idős aktivista kezét eltörték, egy másik aktivistát pedig gázpisztollyal támadtak meg. Emlékeztetett arra is, hogy Püspökladányban Pokorni Zoltán lakossági fórumára álarcosok törtek be.

A fideszes politikus kiemelte: a mai csak egy állomás volt, amit még további egyeztetések is követni fognak. Ugyanakkor bizakodását fejezte ki, hogy a pártok közös nevezőkre tudnak jutni a kérdésben. Végül leszögezte: azt szeretnék mindenképpen elérni, hogy a kormányzó pártok ne közpénzekből folytassák le kampányukat.