Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002A Fidesz Kampánynyitója a Városligetben


[2004.05.10.] Megkezdte európai uniós kampányát a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség. A Városligetben több tízezer ember előtt mutatkozott be a Szövetség Szabad Európa Listájának tizenkilenc európai parlamenti képviselőjelöltje. Beszédet mondott Orbán Viktor a Szövetség elnöke, Schmitt Pál, a Szövetség európai parlamenti listavezetője, Martonyi János, a Szabad Európa Központ vezetője, a határon túli magyarság képviseletében pedig Bugár Béla mondta el gondolatait Európa újraegyesüléséről.

Orbán Viktor figyelmeztetett arra, hogy minden szavazat egy vélemény Magyarország jövőjéről, ezért egyetlen voksnak sem szabad elvesznie. Mint mondta, "nekünk olyan képviselőkre van szükségünk az Európai Parlamentben, akik nem háborúznak sem egymással, sem Európával, hanem együtt tudnak tenni Magyarországért és Európáért."Schmitt Pál, a Szövetség Szabad Európa Listájának vezetője hangsúlyozta: "az ország az első szabad európai választásra készül. Huszonöt ország első alkalommal választja meg közös parlamentjét, ahol a jövőben az életünk biztonságát és minőségét nagymértékben meghatározó törvények születnek, amelyek kimunkálásában már magunk is felelősen részt vállalhatunk." A Szövetség alelnöke kiemelte, hogy "az előttünk álló választás nem a hatalom megszerzéséről szól, hanem arról, hogy ki lesz az a huszonnégy képviselő, aki hazánkért és nemzetünkért az Európai Unió Parlamentjében dolgozhat. A rendezvény végén Schmitt Pál bemutatta a Szövetség tizenkilenc Európai Parlamenti képviselőjelöltjét.

Ha magyarságunkat vállalni tudjuk, könnyebben és hitelesebben tudjuk majd vállalni európaiságunkat is." - jelentette ki Martonyi János, a polgári kormány külügyminisztere, a Szabas Európa Központ vezetője.
Bugár Béla, a Magyar Koalíció Pártjának elnöke szerint "elérkezett az ideje annak, hogy vesszőt tegyünk egy tragikusan nehéz szakasz után. Pontot majd akkor tehetünk, ha nemzetünk valamennyi mozaikdarabja között légiesülnek az államhatárok, és valamennyien az Unió állampolgárai lehetünk."

Képgaléria a Kampánynyitóról a Fidelitas honlapján>>>