Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002"Kockára tett jövő" - A Fidelitas VI. Tisztújító Kongresszusáról


[2003.11.22.]"Ne dolgozz, ne lakj, ne mászkálj, ne pofázz külföldiül, egyáltalán hallgass, légy észrevehetetlen, ne legyen saját jövőképed és kopj le" - foglalta össze Gyürk András, a Fidelitas elnöke azt, ami szerinte a Medgyessy-kabinet üzenete a fiatal korosztálynak.

Véleménye szerint a Medgyessy-kormány eredményei láthatóak és kézzel foghatóak. "Sorozatos gyárbezárások, kivonuló tőke, csökkenő gazdasági teljesítmény, növekvő államadósság és infláció, leépítés és leépülés szinte minden szinten" - mondta a politikus, hozzátéve, hogy Magyarország érezhetően lendületet vesztett.

A frakcióvezető arra hívta fel hallgatósága figyelmet, hogy a hamisság és az igazság közötti háborúban először mindig a hamisság nyeri meg az első csatát, de az igazság nyeri utolsót. Gyürk András, a Fidelitas elnöke úgy vélte, hogy a Medgyessy- kormány a számokban hadat üzent a fiatalabb korosztályoknak.

"Ne dolgozz, ne lakj, ne mászkálj, ne pofázz külföldiül, egyáltalán hallgass, légy észrevehetetlen, ne legyen saját jövőképed és kopj le" - foglalta össze a politikus azt, ami szerinte a Medgyessy-kabinet üzenete a fiatal korosztálynak.

Egybevetette a korosztályra vonatkozó kampányígéreteket a kormány intézkedéseivel és úgy vélte, hogy a Medgyessy-kormány a félreértések kabinete. Gyürk András szerint a szocialisták szereptévesztésben vannak, egyszerre viccesek és riasztóak.

"Csupa szétesett személyiség, élükön a szellemi keresztapával, a KGB ellen oroszlánként küzdő szocialista James Bonddal, aki egyszerre vicces és riasztó" - mondta a Fidelitas elnöke. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke, a legfőbb ügyész és a jegybank elnöke elleni támadások kapcsán Gyürk András azt mondta, hogy a rendszerváltoztatás illúziójának utolsó darabkái foszlanak szét.

"A szólás és gyülekezési szabadság, a jog előtti egyenlőség helyett jön a kádárista maszatolás, meg a technokrata hablaty" - szögezte le a politikus, aki szerint úgy tűnik, hogy a szabadságért meg is kell küzdeni. A kongresszus a továbbiakban a fiatalokat érintő témákat tárgyal, késő délután pedig tisztújításra is sor kerül.