Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Négypárti nyilatkozat a kampánycsend betartásáról

[@06.09.29.] A kampánycsend betartásáról fogadtak el közös nyilatkozatot az MSZP, a Fidesz, a KDNP és az SZDSZ kampányáért felelős politikusok csütörtökön, Budapesten.


A Fideszt Dr. Nyitrai Zsolt képviselte


A nyilatkozatot az MSZP részéről Juhász Ferenc, a Fidesz részéről Nyitrai Zsolt, a KDNP részéről Rubovszky György, az SZDSZ részéről pedig Horn Gábor írta alá.
Az ötödik parlamenti párt, az MDF nem vett részt a találkozón. A szocialista politikus hozzáfűzte: a nyilatkozatot elküldik az MDF-nek is, annak reményében, hogy a demokrata fórum utólag aláírja.


Horn Gábor, Juhász Ferenc, Nyitrai Zsolt és Rubovszky György


"A közös nyilatkozat minden betűjével egyet tudunk érteni" - fogalmazott Nyitrai Zsolt, a Fidesz kampányigazgatója.
Fontosnak tartják a választások tisztaságát. Vasárnap rendben kell lezajlania az önkormányzati választásoknak - hangsúlyozta. A közös nyilatkozat legfontosabb pontjai közül kiemelte, hogy a pártok vállalják a választási eljárásról szóló törvény betartását. Felhívták a többi jelölőszervezet figyelmét, ők is tartsák be a vonatkozó törvényt, különös tekintettel a kampánycsendre valamint a választói akarat jogellenes befolyásolására vonatkozó passzusokra. Kijelentette: ez a négypárti nyilatkozat mostantól érvényes, és kötelező az aláírókra.