Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Az ígéretet szép szó

[HMH@2003.06.04.] "Vannak ügyek, amelyek a napi politika felett állnak, mert stratégiai jelentőségűek, s ilyen az Egert az M3-as sztrádával összekötő gyorsforgalmi út megépítése is."-olvasható dr.Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő közleményében, amelyet azután adott ki, hogy dr.Nagy Imre, Eger szocialista országgyűlési képviselője álszent magatartással vádolta őt.

Nyitrai közleményében emlékeztetett arra, hogy az országgyűlési választási kampány időszakában dr. Nagy Imre és Sós Tamás MSZP-jelöltek megígérték: győzelmük esetén még a 2002-2006-ig terjedő kormányzati ciklusban megépül az út. Ezt megerősítette Medgyessy Péter miniszterelnök Egerben, aki elmondta, hogy 2003-ban elkezdődik a tervezés, majd azt követően egyből a kivitelezés. Ám egy kormányhatározat szerint ebben a ciklusban egy kapavágás sem történik, talán majd 2007 és 2015 között.
Nagy Imre ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy álszent magatartás ezt az ígéretet számon kérni a mostani kormányon, mert az előző kormány által elfogadott, 2015-ig szóló közútfejlesztési tervben benne sem szerepelt a várost és az M3-as autópályát összekötő gyorsforgalmi út megépítése.
Kiemelte:az egri szocialista képviselők lobbitevékenysége főleg arra irányult, hogy a korábbi közútfejlesztési terv megváltozzon, s ezt sikerült is elérni.
Nyitrai erre reagálva kijelentette: a mindenkori ellenzéknek kötelessége az ígéretek számonkérése. A kormányfő, a megyei közgyűlés elnöke és az egri polgármester sem tartotta be a szavát, mert a kampányban nem a tervek megváltoztatását ígérték, hanem a gyorsforgalmi út megépítését.