Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002A hóval elolvad ez a hatalom is

[ @06.03.15.] Választási nagygyűléssel emlékezett meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 158. évfordulójáról a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Budapesten. Orbán Viktor elmondta, hogy most is választás előtt állunk: a kérdés ma az, hogy egy ember erőlteti ránk a programját, vagy a nemzet közös programját követjük.
"Március 15. üzenete 2006-ban Magyarország számára az, hogy nekünk nemzeti programra van szükségünk, amely az igazság kimondására épül, és amely mögé minden magyar ember fel tud sorakozni" - mondta a Fidesz elnöke. Rámutatott: a magyar nemzet ma új gazdaságot, új politikát és új államot kíván. Olyan új gazdaságot, amely tisztes megélhetés biztosító munkát nyújt mindenkinek; olyan új államot, amely nem irányítani, hanem megvédeni akarja az embereket, tökéletesen szervezett, cselekvő, mozgékony és magas erkölcsi színvonalon áll; olyan új politikát, amely osztozik saját népe sorsában, s nem "kiváltságosok kasztjaként" magasodik a nép fölé; és amely magyar szemmel nézi a világot és magyar szívvel érez.
A Fidesz elnöke hangsúlyozta, hogy 1848-hoz hasonlóan 2006-ban is választás előtt állunk: "egy ember erőlteti ránk a programját", vagy a nemzet közös programját követjük. Nemzetközi, vagy nemzeti érdekeket szolgálunk, és továbbra is mások, vagy végre a magyarok lesznek a legfontosabbak az országban; kiszolgáltatott nép maradunk, vagy cselekvő nemzet leszünk." Három hét van hátra a döntő pillanatig, eljött hát a cselekvés ideje. Ne feledjétek, egységben az erő" - fordult a közönséghez.
"Négy éve várjuk, hogy eljöjjön a pillanat, türelmesen, okosan és fegyelmezetten vártuk, hogy újra lehessen nemzeti programja, hogy újra lehessen nemzeti kormánya Magyarországnak. Tudjuk, mit akarunk" - szögezte le Orbán Viktor, majd hozzátette: azok is bízhatnak bennük, akik reményvesztettek, csalódottak, elesettek, hiszen készen állnak arra, hogy "lelket öntsenek" azokba, akik szeretnének reménykedni, de nem tudnak.
Hangsúlyozta: a 12 pont dicsősége és lenyűgöző ereje is abban állt, hogy sikerült megfogalmaznia a magyar nemzet akaratát. "Nem egy ember programja volt, hanem egy egész nemzeté. A 12 pont mindent túlélt, mert a nemzet alkotása, s nem valamiféle köztársasági szabásminta" - fogalmazott, aki szerint ez arra figyelmeztet minket, hogy ha erős és sikeres köztársaságot akarunk, akkor a nemzetet kell megerősítenünk, a nemzeti összetartozásra kell építenünk. A köztársaság nemzetünk ruhája vagy építménye. Önmagában tehetetlen, a nemzet nélkül értelmetlen - tette hozzá.
A nagygyűlésen Schmitt Pál, a Fidesz elnöke nyitotta meg a szónoklatok sorát. Kiemelte, hogy tizenhat évvel a rendszerváltás után változásra van szükség, le kell zárni, ami eddig volt, mert az már nem szolgálja a jövőnket.
Felszólalt Borókai Gábor, a Heti válasz című hetilap főszerkesztője is, aki rámutatott: Magyarországon ma nincs médiaegyensúly, nem teljes a sajtószabadság, és ennek megváltoztatásához szerinte sikeres vállalkozókra és jó újságírókra van szükség a jobboldalon.