Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Ne legyen közpénzből kormánypárti pártkampány!

[2006.07.05.] A Fidesz- Magyar Polgári Szövetség nevében dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a jogszabály vezérszónoka ismertette a Parlamentben a Pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatokat.


Dr. Nyitrai Zsolt kifejtette:

A legfontosabb szabály az kell, hogy legyen: a mindenkori kormánypártok ne folytathassanak közpénzből pártkampányt. Az állam, a költségvetési szervek, a helyi önkormányzat, annak szerve és ezek tulajdoni részesedésével működő szervezetek a választást megelőző egy évvel már ne adhassanak fel tevékenységüket ismertető, népszerűsítő hirdetést vagy közérdekű közleményt.

A burkolt párttámogatás kizárásának garanciája, hogy a pártalapítványok ne vegyenek részt állami vagy önkormányzati munkákban.

A pártoknak az adatvédelmi biztos bevonásával meg kellene alkotni a politikai direkt marketingról szóló törvény, mivel ez a terület jelen pillanatban teljesen szabályozatlan.

Nyitrai módosító javaslatairól két hét múlva szavaz az Országgyűlés.