Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Nyílt levél dr. Nagy Imrének

[HMH@03.06.11.] Dr. Nyitrai Zsolt levelet intézett a Heves Megyei Hírlap hasábjain keresztül dr.Nagy Imrének az Egert és az autópályát összekötő gyorsforgalmi úttal kapcsolatban.

Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Polgármester Úr!

Az elmúlt héten a sajtóban többször szóba hoztuk az Egert az M3-as autópályával összekötő gyorsforgalmi út kérdését.Jómagam úgy vélem, hogy ez az ügy a napi politika és a pártok felett áll, hiszen stratégiai jelentőségű Heves megye és Eger szempontjából egyaránt.

Nem szeretném, ha Ön vagy bárki azt gondolná, hogy az M25-ös út ígéretének felemlítése valamilyen ellenzéki szemtelenkedés lenne. Ön képviselőtársunkkal, Sós Tamással együtt az országgyűlési választási kampányban többször hangsúlyozta, hogy győzelmük esetén még ebben a kormányzati ciklusban megépül a gyorsforgalmi út (a tisztánlátás kedvéért: 2002 és 2006 között).
Medgyessy Péter miniszterelnök az önkormányzati választási kampányban az Egri Városi Sportcsarnokban szintén megerősítette ezt.

Egy kormányhatározat szerint ebben a ciklusban csupán a tervezés kezdődik el, és csak a 2007-2015 közötti időszakban épülhet meg (talán) a gyorsforgalmi út. Tehát az ígéretekkel ellentétben ebben a kormányzati ciklusban nem történik egy kapavágás sem.

Ön igen érzékenyen reagált arra, hogy mi szóba hoztuk, felemlítettük az egri ígéretet. Ellenzéki álszentséget, álságosságot emlegetett. Sajnos nem ez az első eset, hogy Ön morcos lesz, ha kérdőre vonják. Megítélésem szerint a mindenkori ellenzéknek kötelessége az ígéretek számonkérése. Főleg, ha miniszterelnöki, megyei közgyűlési elnöki, polgármesteri ígéretről van szó egyben.

Önök nem azt nyilatkozták, hogy "mindent megteszünk azért, hogy majd egy későbbi kormányzati ciklusban megépüljön ez az út". Pontos határidőket mondtak. Többször, nagy nyilvánosság előtt, "felelős" ígéreteket hallva számítottak a Heves megyeiek arra, hogy a tervek megvalósulnak.

Arra viszont nem számítottunk (mert nem mondták), hogy óvodákat és iskolákat fognak bezárni. Arra sem számítottunk, hogy egy év alatt 30 ezerrel nő majd a munkanélküliek száma, hogy a földgáz és a villamos energia ára is jócskán emelkedik. Azt is elfelejtették mondani, hogy a kormány majd magára hagyja az önkormányzatokat és eladja a kórházakat.
Az ellenkezőjét ígérték, tisztelt Polgármester Úr! Azt is jó lassan, hogy mindenki megértse.
Ne tessék csodálkozni, ha ezek után kérdőre vonják az emberek!

Tisztelettel: dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő