Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Nyílt levél Heves megye országgyűlési képviselőinek!

[2004.12.01.] Tisztelt országgyűlési képviselők!

Fontos ügyben írok Önöknek.
"Heves megye 10 milliárd plusz" címen, megyénket érintő módosító javaslatokat nyújtottam be a Magyar Köztársaság 2005. évi költségvetés-tervezetéhez.
Az anyagban szereplő kérelmeket a megyei polgármesterek véleménye, az állampolgárok javaslata alapján állítottam össze.
Talán eddig még nem mondta ki helyi politikus, én most megteszem: Heves megye eddig egyetlen kormányzattól sem kapta meg a megfelelő, a térség helyzetéhez képest indokolt támogatást.


A politikai erőknek, most a mindennapok biztonsága mellett kell kiállniuk - ahhoz, hogy az Európai Uniós élet biztonságos legyen az itt élők számára, kiemelt támogatásra van szüksége a megyénknek.
Ez a "Heves megye 10 milliárd plusz".
Az indítványok között több olyan szerepel, amelyre 2002-ben személyes garanciát vállaltak az MSZP országos és helyi politikusai - ilyen például az Egert Füzesabonnyal összekötő M25-ös út megépítése, amit erre a ciklusra ígértek, de már látható, hogy ez nem valósul meg.

A "Heves megye 10 milliárd plusz" lelke: az értékek megőrzése (a Főegyházmegyei Könyvtár állományvédelme, a Bárány uszoda rekonstrukciója), a biztonságos élet (a panelek felújítása, a távfűtés korszerűsítése, a martinsalakos házak kárenyhítése) és az új fejlesztések (Tisza-menti Kistérségi Társulás településeinek komplex támogatása, a Gyöngyös városi sportcsarnok felépítése).
A parlamenti mandátumarányok ismertek, Heves megyéből három ellenzéki és tíz kormánypárti képviselő dolgozik az Országgyűlésben. A magam részéről az ellenzéki képviselők szavazatát fel tudom sorakoztatni Heves megye mögé - amennyiben ehhez még hozzájön tíz megyei kormánypárti szavazat, akkor valósággá válik az, ami most még csak terv. Megvalósul a tízmilliárd plusz.

Ezért kérek tisztelettel minden megyei parlamenti képviselőt arra, hogy támogassák a helyiek javaslatait, mondjanak igent Heves megyére a szavazáskor.


Tisztelettel:


Dr. Nyitrai Zsolt
Országgyűlési képviselő
Fidesz- Magyar Polgári Szövetség