Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Végleg zátonyra futott az ifjúságpolitika


[2004.05.29.] Élesen kritizálta a Medgyessy-kabinet ifjúságpolitikáját Nyitrai Zsolt, a Fidelitas alelnöke és Rétvári Bence, az Országos Gyermek- és Ifjúsági Parlament elnöke azon a szombati sajtótájékoztatón, amelyen országjáró körútra indították a Nemzeti Petíciót népszerűsítő óriásplakátot.

Nyitrai Zsolt emlékeztetett: az otthonteremtési támogatások rendszerét illetően a szocialisták a választási kampányukban azt mondták, hogy megtartják, sőt bővítik a résztvevők és a lehetőségek körét. Azonban soha nem volt ennyire bizonytalan a fiatalok helyzete, mint most - fogalmazott a politikus. Figyelmeztetett arra, hogy a kormány az Európai Parlamenti választás után az otthonteremtés rendszerén belül is további megszorításokat tervez. Kiemelte: a Nemzeti Petíció jövő generációjának szóló legfontosabb pontja éppen ezen támogatások rendszerének visszaállítása.(Nyitrai Zsolt és Rétvári Bence)


Rétvári Bence szerint a gyakorlati életből jól látszik, hogy leállt a fiatalok számára is nagyon kedvező lakásépítési és lakásvásárlási láz, a földhivatalok konganak az ürességtől. Az Országos Gyermek- és Ifjúsági Parlament elnöke továbbá rámutatott arra, hogy a kedvezményes támogatás rendszerével az állam csupán visszaadta az embereknek azokat az összegeket, amelyeket adó, járulék és illeték formájában elvont tőlük.(Kipke Andrea - Fidelitas Sajtó, Fotó: Balogh Eszter)