Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002A szocialisták a kiszámítható jövő esélyét vették el a fiataloktól


[2004.07.23.] Az MSZP nem áll a fiatalok pártján. A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség az Országgyűlésben benyújtott egy törvényjavaslatot a "fiatalok sikeres életkezdéséért", amit az MSZP képviselői hozzászólás nélkül utasítottak el. Ezután Arató Gergely szocialista frakcióvezető-helyettes kívánságlistája saját kormányához meglepő, de cseppet sem mulatságos.

Arató Gergely álszent, vagy pedig vészesen tájékozatlan. Azt javasoljuk neki, hogy óhajainak közzététele előtt sóhajtson nagyot, s kérdezze meg kormányfőjét, vagy pártelnökét. Soha nem volt ugyanis még ilyen bizonytalan a harmincöt éven aluliak helyzete Magyarországon. A Medgyessy - kormány bankárszemlélettel jár el a fiatalok esetében is. Most tetőzik a pályakezdő munkanélküliség, szinte lehetetlen a fiataloknak lakáshoz jutniuk. Az utazási költségek folyamatosan növekednek, sehol sincs a beígért tízezer új kollégiumi férőhely, miközben a diákhitel kamatai és törlesztő részletei is emelkednek. Kimondhatjuk: az MSZP és az SZDSZ a mindennapok biztonságát és a kiszámítható jövőt vette el a magyar fiataloktól.


Nyitrai Zsolt
a Fidelitas ügyvezető alelnöke


Budapest, 2004. július 23.