Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Az aláírásgyűjtés a szabályoknak megfelelően történik


[2004.04.24.] Fidesz Nemzeti Petícióval kapcsolatos aláírásgyűjtése a hatályos adatvédelmi jogszabályok betartása mellett történik - közölte az MTI-vel Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő szombaton, április 24-én. "Jogszerűen, jóhiszeműen és tisztességesen gyűlt össze eddig félmillió aláírás a nemzeti petíció mellett" - mondta Nyitrai Zsolt annak kapcsán, hogy Zuschlag János és Arató Gergely MSZP-s képviselők szombati sajtótájékoztatójukon erkölcstelennek és jogszerűtlennek nevezték az aláírásgyűjtést.

A Fideszes poltiikus kijelentette, hogy a Nemzeti Petíció az alkotmányból levezethető, és bár Magyarországon még nem volt ilyen jellegű kezdeményezés, ez nemzetközileg bevett gyakorlat. Mint mondta, "a Nemzeti Petícióban foglalt pontok teljesülése hazánk biztonságos európai uniós csatlakozásának a záloga". Hozzátette, hogy csak azoknak az embereknek fogják megsemmisíteni az aláírását a támogatók köréből, akik nem járulnak hozzá, hogy a továbbiakban különböző tájékoztató és egyéb kiadványokat kapjanak a nemzeti petícióval kapcsolatban.