Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Megalakult az Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoport

[ @06.06.23.] Dr. Nyitrai Zsoltot választották meg a Fidesz Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportjának vezetőjének - áll a szervezet sajtóközleményében.

Annak ellenére, hogy a kormány nem tartja fontosnak az informatikát és a távközlést, hiszen főosztályi szintre alacsonyította le az ágazat képviseletét, a Fidesz- Magyar Polgári Szövetség ezeket a háttérbe szoruló kérdéseket felszínen kívánja tartani.
Ma a Fidesz Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportja megtartotta alakuló ülését. A munkacsoportban az informatika és távközlés által elkötelezett európai parlamenti és országgyűlési képviselők, valamint civil szakértők dolgoznak. A munkacsoport megállapította, hogy a négy éves koalíciós osztozkodás végeredménye az lett, hogy az informatikai tárca épületére ténylegesen is kikerült az ELADÓ tábla. Azzal, hogy a kormány megszüntette a minisztériumot, üzent mindenkinek: a jövőben nem élvez prioritást a terület.
A Fidesz számára ez elfogadhatatlan, ezért a munkacsoport kezdeményezte az Informatikai és Távközlési Albizottság létrehozását a Gazdasági Bizottságon belül. A Fidesz akciótervet készít az európai fejlesztési irányok figyelembevételével annak érdekében, hogy a Gyurcsány-kormány megszorító intézkedéseinek ne essen áldozatul az ágazat. A munkacsoport kiemelten kíván foglalkozni a telekommunikációs piac szabályozásával, a digitális televíziózással és az elektronikus közigazgatással.

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoport