Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Orbán Viktor Egerben


[2003.10.17.] Olyan esztendők várnak ránk, amikor összefogás nélkül nem tudjuk hazánk minden polgárát a változások nyertesévé tenni - mondta Orbán Viktor pénteken Egerben, az egri és heves megyei polgári köröket tömörítő Egri Végvár Egyesület által rendezett ünnepségen.


"Hazánk ma ismét súlyos gondoktól senyved, ma ismét lefelé csúszik a lejtőn" - mondta a Fidesz elnöke az egri és heves megyei polgári köröket tömörítő Egri Végvár Egyesület által rendezett ünnepségen.
Orbán Viktor feltette a kérdést: "Miért kellene a közös gondoktól gyötört, a nehezedő megélhetés, munkahelyük elvesztése, vagy gyermekeik jövője miatt egyformán aggódó embereknek egymással szemben állniuk ahelyett, hogy közös erővel próbálnák megállítani hazánk süllyedését, amelyet a tehetetlenség, a határozatlanság és a hozzá nem értés idézett elő?" A volt miniszterelnök úgy vélekedett, hogy olyan idők járják, amikor összekuszálódik minden, ami eddig rendben volt és veszélybe kerül az is, ami előtte biztosnak látszott. Csak akkor lehetünk sikeresek, ha le tudjuk gyűrni a széthúzás, a megosztás és a széjjelhordás szellemét - mondta a politikus.

"Összefogás nélkül nem tudjuk megvédeni a magyar termőföldet, a magyar gazdákat, nem tudunk munkát adni a dolgozni akaróknak és nem tudunk segíteni az egyre nehezebb helyzetbe jutó családoknak" - szögezte le.
Összefogás nélkül nem tudjuk megvédeni a határon túl élő magyarokat sem, akiknek Romániában újra és újra megsértik az emberi jogait -mondta Orbán Viktor. Lassan felismerjük, hogy a megosztás, az uszítás, a megtévesztés és az ígérgetés erői által közénk emelt magas falak lebonthatóak, egyre alacsonyabbak, vékonyabbak és már-már átbeszélhetünk felettük - fogalmazott.

Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra, hogy "itt az ideje, hogy megszólítsuk azokat, akiket fallal próbálnak elválasztani tőlünk." Hozzáfűzte: hamarosan eljön az idő, amikor a térdig érő falon "egyre többen át tudnak majd jönni közénk".
"Akkor nem csak ahhoz leszünk elegen, hogy a falat lebontsuk, hanem hogy hosszú évekre szóló közös célokat tűzzünk ki - mondta Orbán Viktor.
A volt miniszterelnök és hallgatósága ezután az egri várba vonult, ahol megkoszorúzta Dobó Istvánnak, az ostromlott vár egykori kapitányának a szarkofágját, és az egri hősök nevét megörökítő emléktáblát.
A koszorúzást követően a Fidesz gazdatagozatának rendezésében gálaműsort tartottak az egri városi sportcsarnokban, a nehéz helyzetbe jutott agrárgazdálkodók megsegítésére.