Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Összefogás a helyi érdekek képviseletében

[agria.hu 06.12.29.] Az országgyűlési képviselőknek össze kell fogniuk a helyi érdekek képviseletében, ám ez nem minden esetben valósult meg az elmúlt esztendőben - jelentette ki Lukács Tamás, a Kereszténydemokrata Néppárt egri országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón.


A politikus pozitív példaként említette, hogy a laktanya épülete hasznosításának ügyében várhatóan pozitív döntés születik Eger javára. Hozzátette: a kormánypárti honatyák közül senki sem támogatta a Gárdonyi Géza Színház finanszírozásával kapcsolatos 20 millió forintos módosító indítványát, melyet dr. Nyitrai Zsolttal együtt nyújtott be, holott az intézmény minden szakmai indok nélkül 1998 óta a legkevesebb állami támogatást kapja az összes vidéki teátrum közül.
Lukács Tamás leszögezte: fontos, hogy az Európa Kulturális fővárosa pályázat beadásánál tett ígéretet is számon kérjék a képviselők a kormányzaton. Nevezetesen azt, hogy a nyertes Pécs mellett az utolsó körbe bekerült városok is megvalósíthatnak egyet terveik közül.