Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Évértékelő beszélgetés Orbán Viktorral Egerben

[ @06.01.20.] A választás igazi tétje az, hogy sikerül-e nem egyszerűen csak egy új kormányt létrehozni, hanem utána olyan időszakot megvalósítani, amikor az emberek visszanyerik a hitüket, hogy Magyarországon semmi sem lehet fontosabb őnáluk, a magyar embereknél.A család azért fontos, mert a mai, vadkapitalista világ, a verseny maga alá gyűr mindent. De van egy hely, ahol nincs helye a versenynek. Ez a család, amely arról szól, hogy hogyan tudunk egymásról gondoskodni, hogyan tudunk egymásnak segíteni. Ezért a polgári kormány számára már az előző ciklusban is a család volt a legfontosabb - jelentette ki Orbán Viktor Egerben.
Szó esett a tb-járulék csökkenetéséről is. Ezzel a lépéssel több tízezer új munkahelyet lehetne létrehozni. Ha minden egyes családi vállalkozás csak egy új embert tudna alkalmazni, akkor ez 600 ezer új munkavállalót jelentene. Ha létrejönne 120-130 ezer új munkahely egy év alatt, akkor a költségvetést semmilyen pluszköltség nem terhelné. Egy munkanélküli ellátása egy év alatt 700 ezer forintba kerül a magyar államnak. A nyugdíjasokat megnyugtatjuk, nem lesz kevesebb a nyugdíjuk. A nyugdíjrendszer mai legnagyobb problémája az, hogy egyre kevesebb gyermek születik. Egyre kevesebb embernek kell előállítania azt a jövedelmet, amiből a nyugdíjunkat megkaphatjuk. Ha nem születnek gyerekek, akik később munkát vállalnak, akkor nem lesz, aki elő tudja állítani az egyre elöregedő magyar társadalomnak a nyugdíjához szükséges pénzt. Jelenleg az a helyzet, hogy a mindenkori aktív népesség állítja elő a nyugdíjasoknak jogosan járó pénzt, amiért 40-50 évet dolgoztak becsülettel.
Ha a tb-járulékot le tudjuk csökkenteni és ettől újabb munkahelyek jönnek létre, akkor a következő ciklusban lesz magasabb nyugdíj és lesz 14. havi nyugdíj is. Elszántak vagyunk arra, hogy bevezessük a 14. havi nyugdíjat. Ehhez viszont csökkenteni kell a járulékokat. Azt pedig a nyugdíjasoknak kell eldönteniük a választások után, hogy pontosan hogyan képzelik ezt a 14. havi nyugdíjat, hogy egy fix összegként vagy inkább százalékban határozzuk meg.
A gyermeknevelés költségeit le kellene írni az adóból. Ha lehetőség lenne rá, az Alkotmányba bele kellene venni, hogy Magyarországon az állam elismeri a gyermeknevelés költségeit, és az adórendszer erre az alapra épül. Francia mintára a gyermekvállalást az adó alapjává kellene tenni. Aki gyermeket nevel, annak kevesebb adót kellene fizetnie.A mostani adórendszer bünteti a magyar kis- és középvállalkozókat, bünteti a magyar kereskedőket. Be kell vezetnünk a Nyugat-Európában is ismert tisztességes kereskedelemről szóló törvényt. A mi programunk középpontjában a munka alapú gazdaság áll.
Az államnak és az egyháznak nem politikai szövetséget kell kötnie, de azt minden kormánynak szabadna vállalnia, hogy kimondja, a velünk élő egyházak a jövő szempontjából sok jó gyümölcsöt hozhatnak még. Ezért szövetséget érdemes kötni velük.
Április kilencedikén választások lesznek. A választásokat azonban nem lehet megnyerni, csak kiérdemelni. A mi küldetésünk az lesz, hogy az emberhez méltó életet meg tudjuk teremteni Magyarországon és az egész Kárpát-medencében minden magyar ember számára. De ehhez az szükséges, hogy meg tudjuk fogalmazni, milyen is a magyar emberhez méltó élet a Kárpát-medencében. A munka az nem alamizsna, a gyerek az nem teher, a hit nem szégyen, a nyugdíj nem segély, az egészség nem üzlet, az oktatás nem kiváltság, és ahol nem dönthetnek rólunk a megkérdezésünk nélkül. Ezt a világot kell felépítenünk.


Olvassa el Ön is bővebb beszámolónkat a fidesz.hu-n >>>>