Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Munka, Otthon, Család - Orbán Viktor évértékelő beszélgetése Budapesten

[ @06.01.29.] Magyarországon a magyar emberek kell, hogy a legfontosabbak legyenek. A következő kormánynak a szolidaritás kormányának kell lennie, hiszen a közélet, a politika és az állam egyetlen értelme az, hogy segítse az embereket törekvéseikben és boldogulásukban és abban, hogy az emberek számíthassanak egymásra. A választások tétje az, hogy a magyar szolidaritást választjuk, vagy a közönyös és kíméletlen vadkapitalizmust. A 21. századot, vagy a múlt századot. Ez a kérdés Barátaim, hát válasszatok!Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Bárhová is menjünk a világban, egészen biztos, hogy hátrányos helyzetből indulunk az ott élő nemzet polgáraival szemben. Kell egy olyan hely a világon, ahol mi vagyunk előnyben, ahol mi vagyunk a kivételezettek. És kedves Barátaim, ez lesz a választás tétje.
Az új kormány feladata, hogy újjáélessze a magyar szolidaritást. A következő kormánynak a szolidaritás kormányának kell lennie, hiszen a közélet, a politika, az állam egyetlen célja és értelme, hogy segítse az embereket a törekvéseikben, a boldogulásban és hogy az embereke számíthassanak egymásra. Amikor új államról beszélek, akkor az új állam a szolidaritás erős szervezete lesz a mi elgondolásunk szerint.
A szolidaritás az, ha a hazánk számíthat ránk a bajban, és mi is számíthatunk a hazánkra. Ez kell ahhoz, hogy ki tudjunk hozni magunkból mindent, amire képesek vagyunk. A szolidaritás az a habarcs, ami a téglákat erős fallá változtatja. Nem az a természetes, nem az az egészséges, nem az a normális, ha egy országban a külföldiek élveznek előnyöket az ország polgáraival szemben. Éppen ellenkezőleg.
Ez a szolidaritás, ettől lesz erős minden európai nemzet, ezt kívánjuk magunknak, és ezt kívánjuk más országoknak is. Nem várjuk el egyetlen más országtól sem, hogy ott mi magyarok legyünk előnyben, hogy ott kivételezzenek velünk. Ezt egyetlen országtól várjuk el, Magyarországtól.
De Magyarországtól elvárjuk.És bizony mondjuk ki: amelyik ország nem szolidáris a saját polgáraival, vagyis ahol a kormányzás üzlet, és nem bizalomra és gondoskodásra épül, ahol az állam nem mutat példát az egymás iránti felelősségvállalásból, egymás megbecsüléséből és segítéséből, annak az országnak, kedves barátaim, Európában nincs jövője.
Innen érthető meg a 2006-os választások tétje is. Általában azt mondhatjuk, hogy minden demokratikus választás tétje az, hogy az emberek megtalálják-e a legjobb közös megoldást. Ha nekünk - magyaroknak - sikerül megtalálnunk a legjobb közös megoldást, akkor elmondhatjuk, hogy a magyar választópolgárok nem csak résztvevői a választásoknak, hanem győztesei. Ma nem az a tét, hogy rabok legyünk vagy szabadok, a tét ma az, hogy győztesek leszünk vagy csak résztvevők, vagyis vesztesek. Beletörődünk, hogy évről évre rosszabb lesz minden vagy elhisszük, hogy élhetünk jobban is. A választások tétje, hogy a magyar szolidaritást választjuk vagy a kíméletlen és közönyös vadkapitalizmust. A huszonegyeik századot vagy a múlt századot. Ez a kérdés, kedves barátaim. Hát, válasszatok!

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!


Olvassa el Ön is bővebb beszámolónkat a fidesz.hu-n >>>>