Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Orbán Viktor: Kimutatták a foguk fehérjét...

[ @06.04.07.] Én holnap és holnapután is felkeresem minden ismerősömet, fölhívom minden barátomat, hazamegyek a falumba, mindenkivel, akivel csak tudok, beszélek, és megkérem őket, hogy vasárnap menjenek el választani - mondta Orbán Viktor, a Fidesz egri választási kampányzáró nagygyűlésén.A Fidesz elnöke az egri Dobó István téren arra kérte a jelenlévőket: kövessék példáját, és beszéljenek a családtagjaikkal, rokonaikkal, munkatársaikkal, barátaikkal, hogy szavazzanak vasárnap. "Mindenkit vegyenek rá arra, hogy jöjjenek el április 9-én, mert a változást csak együtt érhetjük el" - mondta.
Orbán Viktor hangsúlyozta: a Fidesz az elmúlt években minden fontos csatát megnyert. Emlékeztetett az európai parlamenti választásokra, az időközi önkormányzati választásokra. Közölte: "megnyertük szinte az összes időközi választást". Úgy fogalmazott: "az ellenfél botor módon kihívott bennünket egy nagygyűlés-versenyre. (...) A legutolsó kétmenetes nagy csatánkat is megnyertük. (...) Meg akartuk mutatni az országnak végre, hagy lássák szemtől-szembe és pőrén, milyen politika is van ma Magyarországon. Milyen politikai erővel is állunk szemben, és mindenki láthatta az agresszivitást, a durvaságot, a sértegetést. Kimutatták, kimutatták a foguk fehérjét. (...) És aztán egy nappal később megmutattuk az országnak, kik vagyunk mi".
Hozzátette: "szerénytelenség nélkül mondhatjuk, jószerivel nekünk volt és nekünk van az ország bajaira megoldást nyújtó programjavaslatunk, amely mögött elegendő társadalmi támogatás van".
Orbán Viktor kitért arra, hogy sikeres és szolidáris magyar államra van szükség, a szükségesnek mondott új magyar politikát pedig úgy jellemezte, hogy az felelős, sikeres, és nem nézi le az embereket. A Fidesz elnöke elmondta: a mostani magyar politika felelőtlen, és lenézi az embereket.
Orbán Viktor kijelentette: az is elvárható az új magyar államtól, hogy legyen mindenkié. "Ne a szocialistáké vagy a polgári érzelmű embereké, a magyar állam legyen mindenkié, pártállásra való tekintet nélkül legyen szolidáris minden magyar emberrel" - fogalmazott.
Beszéde végén Orbán Viktor azt mondta: ha valaki nem a változásra szavaz, akkor a munkanélküliségre, az újabb áremelésekre, a "további lenézésre, a bennünket sértegető politikára" szavaz.