Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Alkotó ellenzékre van szükség

[ @06.05.16.] Minden alap megvan ahhoz, hogy a következő négy évben a polgári erők alkotó ellenzékként végezzék a munkájukat. Nem csak a kormány ellenőrzése lesz a feladata, hanem a demokrácia erősítése is - jelentette ki Orbán Viktor a Batthyány örökmécsesnél.

Az országgyűlés alakuló ülése előtt a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség és a KDNP frakció tagjai rövid ünnepségen vettek részt a Batthyány örökmécsesnél, ahol virágokat helyeztek el a képviselők. Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy többen vannak, akik már az ötödik parlamenti ciklusukat kezdik meg, amely "húsz esztendőt jelent a demokrácia szolgálatában". Magyarország ma egy kifosztott, kivéreztetett, eladósított, a demográfiai katasztrófa szélén táncoló ország - amint fogalmazott - a demográfiai katasztrófa pedig azt hozza maga után, hogy később "betelepülési nyomással is szembe kell néznie a magyar nemzetnek".
Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy "Magyarországon pénzügyi válság van, mindenki erről beszél" ahol pedig ilyen válság felléphet, ott lehetséges, hogy beteg a demokrácia is. Másképpen nem fordulhatna elő, hogy az ország polgárai tudta nélkül kerüljön pénzügyi válságba. A kialakult helyzet adja meg a jogalapot arra, hogy a parlamenti ellenzék "alkotó ellenzék" módjára végezze a munkáját. Nem csak az lesz a feladata, hogy a kormányt ellenőrizze, hanem erősítenie kell a demokráciát is.