Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Fidesz: Ne legyen közpénzből pártkampány

[@06.12.01.] Nyitrai Zsolt az MTI-nek pártja névében úgy fogalmazott: a Fidesz egyetért azzal, hogy a pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló törvény mára teljesen elavult, és több ponton módosításra szorul.


Hangsúlyozta azonban: fontosnak tartják, hogy ez a téma ne csak kampányszerűen merüljön fel, hanem a pártok a törvény módosítását vegyék is komolyan. Hozzátette: már van benyújtott javaslat ebben a témában, mégsem lett belőle parlamenti szavazás.
A Fidesz fontosnak tartja azt is, hogy a leendő jogszabályban legyenek garanciák arra nézve, hogy a kormánypártok ne folytathassanak közpénzből pártkampányt, mint ahogy az a 2006-os országgyűlési és önkormányzati választáson történt - jegyezte meg.

A szabad demokraták szerint a jelenlegi 386 millió forintos keretösszeget 1 és 2 milliárd forint közötti összegre kellene emelni - mondta el sajtótájékoztatón Horn Gábor. Szavai szerint ezek a keretek betarthatatlanok, és elfogadhatatlan állapot, hogy éppen a törvényeket alkotó pártok szegik meg a törvényt.
Gusztos Péter úgy fogalmazott: "nagyon fontos, hogy a magyar politika szembenézzen ezzel a kérdéssel, nagyon fontos, hogy a politikai pártok ezt együtt tegyék meg hiszen jelen pillanatban gyakorlatilag betarthatatlan és rossz jogszabályok szabályozzák ezt a területet".