Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002A kormány egyetlen tagja sem írta alá a Fidesz petícióját


[2004.04.02.] A kabinet egyetlen tagja sem írta alá a Fidesz által a múlt hét végén útjára indított, a költségvetés módosítását célzó petíciót a kormányülés előtt, szerdán; a tanácskozásnak helyet adó országházi terem előtt Szijjártó Péter és Nyitrai Zsolt fideszes honatyák tettek kísérletet arra, hogy a megbeszélésre érkező politikusok támogatását megnyerjék a dokumentumhoz. "A mai napon a kormány szembehelyezkedett az emberekkel, szembehelyezkedett a biztonságos EU-csatlakozás lehetőségével és szembehelyezkedett saját magával is, szembehelyezkedett a saját maga által meghirdetett politikai célokkal" - jelentette ki Szijjártó Péter.

"A szocialisták választmányi elnöke azt nyilatkozta, hogy a munka, az otthon és a biztonság olyan nagyon fontos fogalmak, kulcsszavak, amelyeket ők is tudnak támogatni. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a támogatás csak szóban van-e meg" - mondta Nyitrai Zsolt újságíróknak.

Az aláírásgyűjtési kísérletet egy csukott üvegajtó mögül figyelhették az újságírók. Szijjártó Péter csodálkozásának adott hangot, hogy Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter nem támogat egy olyan kezdeményezést, amely "az otthonteremtés visszaállítására irányul".

"Az pedig, azt gondolom, feltette az i-re a pontot, hogy a miniszterelnök úrnak nem volt bátorsága eljönni a kormányülésre úgy, hogy közben szembesült volna a petícióval" - mondta a fideszes politikus arról, hogy noha nem találkoztak Medgyessy Péterrel a helyszínen, azt a tájékoztatást kapták, hogy már a tanácsteremben tartózkodik.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, a petícióban foglalt célok megvalósulása nem járna "sem az államháztartás hiányának, sem a költségvetés hiányának növekedésével, pusztán költségvetési preferenciák átalakítására van szükség".