Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Új honlap a privatizációról


[2004.10.22.] A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség tájékoztató kampányba kezdett a privatizáció tényeinek ismertetésére, amelynek keretében mától új honlapot indít www.privatizacio.info címen - jelentette be Nyitrai Zsolt pénteki sajtótájékoztatóján.

Miért késlekedik az OVB?


A fideszes képviselő beszámolt az Országos Választási Bizottság szerdai határozatáról, amely jövő csütörtökre halasztotta a döntéshozatalt a Szövetség népszavazási kezdeményezéséről. A Fidesz tiszteletben tartja a testület döntését, azonban az ülésen a Szövetség képviselője felhívta a figyelmet az idő szűkösségére, és arra, hogy a népszavazási kezdeményezés már benyújtásakor érett volt az elfogadásra, ezért nem látja indokoltnak az engedélyezésről való döntés elhalasztását. A Fidesz nevében Nyitrai Zsolt sajnálatát fejezte ki a késlekedés miatt, hiszen - mint mondta - a beadvány a hatályos szabályozás minden formai és tartalmi követelményének megfelel. Ami pedig azokat a kétségeket illeti, amelyek szerint a privatizáció leállítását eldöntő népszavazás költségvetési kérdéséket érint, és ezért nem lehetne róla népszavazást tartani, a képviselő emlékeztetett arra, hogy az Alkotmánybíróság egy határozatában már kijelentette, hogy ez nem jelent kizáró okot, azaz a népszavazást meg lehet tartani.

Párbeszéd a köztereken


Mivel a Szövetség az OVB döntéséig tartó időt is ki szeretné használni, ezért a Fidesz már a következő napokban tájékoztató kampányt indít annak érdekében, hogy az emberek megismerjék a privatizáció tényeit. A Fidesz önkéntesek segítségével a városokban és falvakban standokat állít fel, amelyeknél párbeszédre hívja a polgárokat a privatizáció tényeit és árnyoldalait bemutató füzetek segítségével. "Úgy ítéljük meg, hogy fontos és az embereket közvetlenül érintő kérdésekről van szó, amelyek kapcsán eljött az ideje a közös gondolkodásnak" - szögezte le Nyitrai Zsolt. A kampány december 5-ig, tart, mert mint fogalmazott "bízunk abban, hogy a magyar polgárok ekkor véleményt mondhatnak erről a kérdésről is."www.privatizacio.infoNyitrai Zsolt bejelentette, hogy mától új honlapot indít a Fidesz a www.privatizacio.info webcímen. A Szövetség Webszerkesztősége által gondozott honlap a privatizációhoz kapcsolódó tényeket, és folyamatosan saját készítésű híranyagot szolgáltat a választópolgárok tájékoztatása érdekében. Felhívta a figyelmet arra, hogy mind a füzet, mind a honlapon szereplő adatok a világ legfejlettebb országait tömörítő szervezet, az OECD és az Állami Számvevőszék tanulmányaiból, elemzéseiből, jelentéseiből származnak a pontos források megjelölésével.