Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Megnyílt a Szabad Európa Klub


[2004.04.14.] A Nemzeti Petíciót több, mint kétszázötvenezren írták alá eddig - jelentette be Schmitt Pál a "Szabad Európa Klub 2004" megnyitóján.

Április 14-én délelőtt Schmitt Pál, a Szövetség európai parlamenti listájának vezetője megnyitotta a Szabad Európa Klubot, amely mostantól június 13-ig a Szövetség budapesti kampányközpontjaként, választási irodájaként fog működni. A megnyitón részt vett Deutsch Tamás az Országgyűlés alelnöke, valamint Navracsics Tibor a Szövetség elnöki kabinetfőnöke is.


Schmitt Pál nyitóbeszédében elmondta, hogy a Szabad Európa Klub jó hangulatú, nyitott, emberközeli, a Szövetség értékeit képviselő klubként fog működni. Mindenkit szeretettel várnak, aki találkozni akar a Szövetség jelöltjeivel, alá akarja írni a Nemzeti Petíciót, vagy akár csak egy kávét akar meginni. Az érdeklődők ingyenes internet-hozzáférést is találhatnak itt. A klub lesz az a hely, ahová a Szövetséget segítők bevihetik az összegyűjtött kopogtatócédulákat, leadhatják a Nemzeti Petíció aláírt íveit és újakat kaphatnak.


A klubban rendezett programokról a Szövetség új internetes portálján (www.szabad-europa.hu) lehet majd információt szerezni, de ezzel párhuzamban a szervezők folyamatosan tájékoztatni fogják a sajtót a rendezvényekről, beszélgetésekről.


A Szövetség listavezetője a megnyitó alkalmából örömmel jelentette be, hogy eddig 3000 önkéntes jelentkezett, akik Szabad Európa hírnökként kívánják segíteni a Szövetséget az európai parlamenti választáson. Azt is elmondta, hogy a Nemzeti Petíciót az első becslések szerint mintegy negyedmillióan írták alá.


Schmitt Pál megnyitója után a Szövetség VII. kerületi elnöke, Deutsch Tamás mondta el, hogy nagy örömmel tölti el a Szövetség erzsébetvárosi tagjait az, hogy itt nyílhatott meg a Szabad Európa Klub. Mint elmondta, ez egy nyitott klub lesz, ahová nem csupán a Szövetséggel rokonszenvezőket várják, azokra is számítanak, akik még nem döntötték el, hogy hová teszik júliusban az ikszet, hogy nekik is bemutathassák a Szövetség európai parlamenti elképzeléseit.


Deutsch Tamás szerint a kampánynak nem kell az elvékonyodó szájak időszakának lennie, a Szövetség jó hangulatú kampányt szeretne folytatni az első szabad európai választásokon, ahol bárki bátran megoszthatja gondolatait, érzéseit, véleményét másokkal. A Szövetség a Szabad Európa Klubbal is abban kíván segíteni, hogy mindenki nyugodtan alakíthassa ki a saját legszemélyesebb véleményét, álláspontját, amit majd kifejez júniusban, a szavazófülkében.


A Szabad Európa Klub címe:
Budapest, VII. Klauzál tér 16.
Telefon: 413-6161

A Klub állandó munkatársa, Mitrovits Miklós készséggel áll mindenkinek a rendelkezésére a kampánnyal kapcsoltos kérdésekben.