Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Egyre több az internetező politikus

[ @06.02.03.] A választási kampány hajrájában új kampányelemmel bővül a politikai marketing. A politikusok ugyanis internetes naplóírásba, azaz blogolásba kezdenek.Korábban egyetlen választási kampányban sem kapott szerepet az interneten vezetett személyes napló, azaz a webblog, vagy ismertebb nevén a blog. Idén azonban valamennyi párt be kívánja vetni ezt az eszközt is a szavazók meggyőzésére.
- Ha egy politikus blogot vezet, azzal két dolgot próbál sugallni. Egyrészt, hogy érti a 21. századot és a modern technikát, másrészt, hogy ő is hozzánk közelálló, hasonlóan gondolkodó ember - mondta lapunknak Szabados Krisztián, a Political Capital igazgatója. Mint fogalmazott, a politikusok blogja nem az a személyes napló, amilyet az emberek általában vezetnek.
- Nem várható tőle túlzott őszinteség, ahogy az is valószínű, hogy a politikust segítő tanácsadók publikálás előtt átnézik a "napló" anyagait - tette hozzá az elemző, majd folytatta. - A FIDESZ, bár blogja nincs, ütőképes hálózatot alakított ki a neten, és a jobboldali szervezetek sikeresen használják adománygyűjtésre a webet, mint azt a Polgárok Házának megalapításakor tették.
- Több ilyen "napló" is előkészítés alatt van, és várható, hogy több fideszes képviselő is saját bloggal áll elő heteken belül, ám neveket nem szeretnék mondani - nyilatkozta Nyitrai Zsolt, a FIDESZ kampányfőnök-helyettese.
- Az MDF honlapja két héten belül megújul, akkor blog jellegű interaktív tartalmak is felkerülnek majd az oldalra - mondta Pettkó András (MDF).
A legrégebben blogot vezető politikus az SZDSZ-es Eörsi Mátyás, aki már 2000 óta politikai naplóban foglalja össze véleményét. Eörsi blogját politikustársai is olvassák, ennek bizonyítéka, hogy nemrégiben heves vita tört ki közte és az SZDSZ-ből távozó Mécs Imre között, miután Eörsi Mécs MSZP-s jelöltsége kapcsán tett bejegyzését egykori párttársa a szívére vette.
- A miniszterelnök általában hazafelé a kocsiban szokott blogolni - magyarázta szóvivője, László Boglár, aki cáfolta a politológus feltételezését és elmondta: Gyurcsány senkinek sem mutatja meg írásait, mielőtt azok a világhálóra kerülnek.