Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002"MERT ÉRTÉK A HULLADÉK"


[2003.09.14.] Mert érték a hulladék címmel a Fidelitas papírgyűjtési akciót szervez a szocialisták által a héten az emberekhez eljuttatott kis füzetekből. A szervezet vasárnapi, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján a kiadvány tartalmára reagált Gyürk András elnök, Nyitrai Zsolt alelnök és Király Nóra szóvivő.
Papírgyűjtési akciót indít a Fidelitas, MÉH-telepekre viszi az MSZP-nek a lakossághoz eljuttatott szórólapjait, brosúráit, hogy azokat újra lehessen hasznosítani - közölte Gyürk András a szervezet vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. "Az MSZP-t a hazugságok és a rágalmak zavarják, míg a Fideszt a tények és a valóság" - reagált a Fidelitas sajtótájékoztatóján elhangzottakra Újhelyi István szocialista országgyűlési képviselő.

A szocialisták a kormány tevékenységéről szóló szórólapokat, brosúrákat juttatnak el az emberekhez. Akciójuk azt célozza, hogy "háromszor verjék el a Fideszt" - mondta a Fidelitas elnöke. Az MSZP kampánya "meg akarja győzni az embereket a régi szocialista igazságról, miszerint nem a zsömle kicsi, hanem a szájuk nagy" - fogalmazott Gyürk András.

A papírgyűjtésről elmondta, az emberek közül többen a Fidelitashoz fordultak azzal a kérdéssel: mit csináljanak e brosúrákkal. Általában úgy minősítették a szórólapokat, hogy az egy "kormányozni képtelen politikai erő pótcselekvése" - tette hozzá.

"Voltak, akik úgy fogalmaztak, hogy ez egy primitív politikai agitáció. Megint mások azt mondták ezekre a füzetekre, hogy vádaskodások és rágalmak gyűjteménye. De mindenki, aki hozzánk fordult, és elhozta ezt a füzetet, egyetértett abban, hogy ez szemét, kár a papírért" - mondta Gyürk András.

Tájékoztatása szerint arra kérik az embereket, küldjenek minél több ilyen brosúrát a Fidelitasnak. "Háromszor váltjuk vissza!" - hangsúlyozta. A papírgyűjtésből befolyt összeget kisorsolják a brosúrák beküldői között, és azt javasolják nekik, a pénzt fordítsák egy-egy havi gázszámlájuk törlesztésére.

Nyitrai Zsolt, a Fidelitas alelnöke a kormány tevékenységéről szólva azt mondta, a kabinet 2003-ban nem emelte a minimálbért, cserbenhagyta az önkormányzatokat, emelte a gáz árát és növekednek a gyógyszerárak is.

Király Nóra, a szervezet szóvivője kitért arra, hogy emelkedett a diákhitel kamata, "lerombolták" a lakáshitel konstrukcióját, a szülők többsége ma többet fizet a tankönyvekért és nem létesültek új kollégiumi férőhelyek.